Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članovi turskog Udruženja Yardimeli posjetili visočko obdanište i Muzičku školu

altČlanovi turska organizacija Yardimeli nalaze se u posjeti gradu Visokom. S obzirom da se bave skupljanjem pomoći za one kojima je potrebna, danas su posjetili i JU za Predškolski odgoj i obrazovanje u Visokom i razgovarali sa direktoricom Suadom Mlačo o potrebama ove ustanove. U razgovoru sa članovima turske ekipe saznali smo da je pored pomoći jedan od njihovih ciljeva poonovno se povezati sa ljudima u BiH, posebno u Visokom, što je početak saradnje preko Omladinskog udruženja Bedem iz Donjeg Moštra.

„ Posebno nam je drago što dane Bajrama dijelimo sa vama u Visokom. Dosta toga smo vidjeli upoznali se sa načinom života ljudi ovdje i jako nam je drago kada vidimo koliko toga imamo zajedničkog, a  posebno ostatke naše zajedničke tradicije“ – izjavio je jedan od članova organizacije Yardimeli.

altKako je u razgovoru s gostima iz Turske istakla direktorica Suada Mlačo, potrebe ove ustanove su velike i svaka pomoć je dobrodošla. Gosti su uživali družeći se s mališanima ove ustanove koji su za njih pripremili i prigodan poklon.

Gosti iz Turske danas će još posjetiti i Muzičku školu Avdo Smajlović u Visokom, a  već u ponedjeljak se vraćaju u Istambul.

Prema njihovim riječima cilj im je širiti dobrotu i pružiti svim kategorijama društva, a posebno najmlađima, normalne uslove za život i odrastanje.

Proudly powered by WordPress