Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otkriveni kradljivci iz više visočkih vikendica

altNakon višemjesečne  istrage Službenici PS Visoko otkrili su počinitelje više krivičnih djela  nasilnog ulaska u vikendice i pomoćne objekte  na području općine Visoko. Radi se o tri lica inicijala K.S(1968.g.), M.I (1973.g.) i maloljetno lice rodjeno 1993.g. – izjavio je na press konferenciji u zgradi PS u Visoko komandir Edhem Omanović.

Prema njegovim riječima česte pojave nasilnih upada i krađa sa više lokacija oko Visokog uz stalne krađe šahtova i slivnika sa visočkih ulica predstavljali su najveći problem u radu službenih lica ove PS.

„Obradom ovih lica došlo se do podataka da su isti u periodu od maja 2010.g.pa do danas vršili više provala u vikend kuće i pomoćne objekte. Kod ovih su lica pronađene veće količine otuđenih predmeta, a  došlo se i do podataka da su ova lica izvršila ukupno 43 krivična djela provala u vikendice i pomoćne objekte. Analizom smo utvrdili da su ova lica počinila 90% ukupno prijavljenih krivičnih djela provala u vikendice. Možemo reći da smo jednu grupu spriječili u daljim nezakonitim radnjama.“ – naglasio je komandir Omanović ističući da su kod ovih lica pronađeni i dijelovi nekoliko šahtova i slivnika pa se pretpostavlja i njihova odgovornos za krađu određenog broja i ovih predmeta.

Privedena lica su zajedno ili pojedinačno odlazili na pojedine lokacije gdje su vršili provale u vikendice i iz istih otuđivali bijelu tehniku, alate, bakarne i metalne predmete, posuđe, odjeću, hranu.Većina ovih otuđenih predmeta je privremeno oduzeta od strane  PS Visoko i već od 25.novembra lica koja su prijavila provale i krađe iz vikendica mogu doći da prepoznaju otuđene predmete.

alt„Današnja prezentacija pokazuje rezultat dužih intenzivnih operativnih radnji policijskih službenika, aktivnosti koje su detaljno planirane i nastale kao rezultat složenih policijskih analiza.“ – istakla je portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić poztivajući građane da sarađuju sa policijom, da dostavljaju sva raspoloživa saznanja o počinjenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim radnjama te da budu partner policiji u stvaranju sigurnog ambijenta za sve građane.

(Više fotografija pogledajte u Foto korneru)

Proudly powered by WordPress