Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zijad Breščić razrješen funkcije predsjednika NO JKP”Visočica” 23.11.2010.godine, a 23.11.2010.godine imenovan novim predsjednikom!?

altOnur i Šeherzada su smiješni kakav se serijal, zapleti i raspleti dešavaju u JKP “Visočica” Visoko. Ranije smo pisali o tome kako se Ermin Dlakić jedini javio na novi konkurs, nakon kojeg je jedini i prošao, pa se dugo čekalo da se to i verifikuje i da se on prizna za novi mandat direktora. Bilo je tu svega, peticije radnika, tajni dopisi o neregularnostima u JKP “Visočica”, smjene u Nadzornom odboru, priče o tome kako Dlakić privatizira firmu sa bratom iz firme “Atlas D”, da bi na kraju ipak sve bilo riješeno tako što je Erminu Dlakiću obnovljen mandat za naredne četiri godine, a Zijad Breščić je kao predsjednik Nadzornog odbora podnio ostavku.

Jučer se desila jedna neuobičajena i čudna situacija. Isti taj Zijad Breščić ponovno je imenovan za predsjednika “privremenog” Nadzornog odbora JKP “Visočica” na 60 dana!? Druga dva člana su Nahida Fejzić i Arnesa Salčinović!? Potpisnik ovog rješenja je načelnik Općine Visoko Munib Alibegović. Bolji poznavaoci zakona kažu da ovo nije nadležnost načelnika Općine!? Uz sve ovo treba napomenuti da su dosadašnji članovi Lejla Spaho i Samija Burić razrješeni dužnosti.

U situaciji kada još ne znamo ko će nam održavati puteve u zimskom periodu, (a snijeg nas je jutros iznenadio) zvanično to ne znamo, i svake godine imamo tužbe na relaciji “Atlas D” – Općina Visoko i presude na štetu poreznih obveznika, kada znamo da JKP”Visočica” potpuno neuslovno i protivno svim ekološkim pravilima pretovara smeća u sopstvenom krugu umjesto da se aktivira taj problem i razgovara sa predstavnicima Asfaltgradnje, odnosno da se radi na finaliziranju problema sa vodovodom i izvorištem Vrutak … ovakva sapunica u JKP”Visočica” svakog normalnog Visočanina čudi!?

Najčudnije je u svemu ako pogledamo zvanične dokumente ovih RJEŠENJA u kojima vidimo da Načelnik Zijada Breščića “Razrješava” dužnosti predsjednika Nadzornog Odbora 23.11.2010.godine, a odmah isti dan 23.11.2010.godine ga imenuje za predsjednika Nadzornog Odbora JKP”Visočica” !? Isti taj Zijad Breščić 23.09.2010.godine se obratio i načelniku i JKP”Visočici” ovim dokumentom:

PREDMET: Neopoziva ostavka na mjesto Predsjednika privremenog Nadzornog odbora JKP “Visočica” d.o.o. Visoko

Obavještavam Vas da sa danom 23.09.2010.godine dajem neopozivu ostavku na mjesto Predsjednika privremenog Nadzornog odbora JKP “Visočica” d.o.o. Visoko, te molim razrješenje sa navedenim datumom.

Napominjem da neopozivu ostavku dajem iz ličnih razloga, jer ne želim da radim pod bilo kakvim pritiskom drugih, a najmanje na način kojim se pokušava narušiti moj lični ugled.

S poštovanjem, Podnosilac neopozive ostavke Zijad Breščić, dipl.ecc

Proudly powered by WordPress