Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečano uručivanje certifikata o kvalitetu proizvoda preduzeću “ED.EN” d.o.o Visoko

altDruštvo za proizvodnju, montažu, zavarivanje i usluge ED.EN Visoko  svečano je obilježilo uručenje certifikata ISO 9001 : 2008 za kvalitet proizvoda. Bila je ovo prilika da se ovaj svečani trenutak podijeli sa najbližim saradnicima, poslovnim partnerima i prijateljima te predstavnicima općinske i kantonalne vlasti.

altSjedište preduzeća ED.EN je u Dobrinju i u raspoloživom prostoru proizvodi  čelične konstrukcije koje se upotrebljavaju na postrojenjima na naftnim rafinerijama te podeske za dimnjake. Stimulirajuće za samu firmu koja privređuje na bh tržištu, ali i za visočki privredni ambijent jeste podatak da se kompletan proizvodni asortiman ED.EN – a izvozi i na italijansko tržište. Na dodjeli certifikata  za kvalitet proizvoda ovom preduzeću bio je prisutan  i predstavnik firme „OFMECO“ iz Mantove, Luka Đovanini koji je svojim polsovnim partnerima zaželio uspješan rad i nastavak poslovne saradnje.

Kao dokaz ozbiljnog poslovanja i nastavka ulaganja je i izgradnja nove poslovne hale od 830 kvadratnih metara, o čemu je za Visoko.co.ba govorio direktor ED.EN-a Nezir Habeš.

„Do sada nismo radili za bh tržište, ja se nadam da će nam ovaj certifikat o kvaliteti proizvoda to i omogućiti. Iako smo radili do sada samo za italijansko tržište, imamo namjeru svoje poslovne krugove širiti kako na aktuelne poslove u BiH, konkretno na našoj rafineriji nafte i na termoelektranama, ali tako i na ostale europske zemlje“ – izjavio je Habeš.

Švicarska certifikacijska  kuća SGS“, predstavništvo u Sarajevu, članica je multinacionalne kompanije iz Ženeve. Dobivanjem ovog certifikata firma ED.EN imat će bolji rejting na poslovnoj sceni i to je nova obaveze uposlenicima da nastave rad na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom.

alt„Unaprijed se radujem svim poslovnim uspjesima preduzeća ED.EN u narednom periodu, jer se ovim certifikatom ova firma obavezala na poštivanje svih zacrtanih standarda što će joj vjerujem otvoriti nove poslove u BiH i inostranstvu“ izjavio je Ervin Šabanović direktor certifikacijske  kuće „SGS“ .

alt
Svečanost dodjele certifikata uveličali su svojim prisustvom i premijer ZDK, Miralem Galijašević sa ministrima, načelnik Općine Visoko Munib Alibegović sa saradnicima, te brojni gosti poslovni partneri i prijatelji, izražavajući podršku direktoru ED.EN-a  Neziru Habešu i njegovim uposlenicima.

alt

alt

alt

Proudly powered by WordPress