Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Svečano otkriveno Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u MZ Radovlje

altSvečano je otkriveno Spomen obilježje za 23 poginula borca i šehida  sa područja MZ Radovlje. Poginuli borci iz ove mjesne  zajednice borili su se na više visočkih i drugih ratišta tokom agresije na BIH od 1992.- 1995.g.

Kako je istakao predsjednik MZ Radovlje Taib Mihaljević, ovo će spomen obilježje biti podsjećanje i opomena svima nama i generacijama koje dolaze da je ovdje bila agresija na BIH, da su ovi naši borci dali svoje živote za opstanak države BiH.

alt„Generacije koje dolaze trebat će znati cijeniti i poštovati ovo mjesto.“ – rekao je Mihaljević zahvaljujući se Općini Visoko, općinskom načelniku  Munibu Alibegoviću, Vladi ZDK te privrednicima i pojedincima koji su pomogli izgradnju ovog spomen obilježja.

Gradnja ovog spomen obilježja traje od 2007.g. kada je položen kamen temeljac, a  onda su se tri godine vršili radovi onim tempom kako su to dozvoljavala finansijska sredstva.

alt„Ovo je mjesto na kojem ćemo odavati počast i sjećati se naših najmilijih šehida koji su dali svoje živote za našu slobodu. MZ Radovlje spada u red onih koji to ne zaboravljaju „ – istakao je Alibegović upućujući riječi poštovanja porodicama dvadeset tri šehida iz MZ Radovlje.

Proudly powered by WordPress