Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

altUprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona kontinuirano vrši analizu i procjenu stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, te poduzima odgovarajuće aktivnosti u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća, posebno sa teškim posljedicama te stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Kantona. Među značajnijim aktivnostima u tom segmentu su, pored redovnih aktivnosti, akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koje realiziraju policijski službenici, a koje imaju preventivni i represivni karakter.

Imajući u vidu trenutne vremenske prilike, obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u dane 04.12.2010. godine (subota) od 06.00 sati i 05.12.2010. godine (nedjelja) do 20.00 sati, realizirati pojačanu akciju kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme koja je zakonski obavezna u periodu od 15. novembra tekuće do 15. aprila naredne godine.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZE-DO kantona apeluje na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Proudly powered by WordPress