Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Specijalni gosti finalne večeri “Novogodišnjeg malonogometnog turnira”Teakwondo Club Bosna Visoko”

altOrganizator “Novogodišnjeg malonogometnog turnira Visoko 2010” ove godine odlučili u pauzama polufinalnih i finalnih utakmica posjetiteljima KSC “Mladost” predstaviti i “Teakwondo Club Bosna Visoko” koji zaista zavrjeđuju da ih vidi što veći broj ljubitelja sporta, prije svega zbog masovnosti u svom klubu i profesionalnom radu, a zatim i zbog značajnih rezultata i priznanja koja su u posljednje vrijeme donijeli sa raznih takmičenja. Ovim putem predstavljamo vam ovaj sportski kolektiv koji priprema specijalni program za posljednji dan odigravanja ovogodišnjeg sedmog po redu “Novogodišnjeg malonogometnog turnira”.

TEAKWONDO CLUB „BOSNA“ VISOKO osnovan je 18.05.2009.godine.Osnovni ciljevi osnivanja kluba  su afirmacija mladih i unaprjeđenje kulturnih,sportskih i takmičarskih aktivnosti  Taekwondo sporta u Bosni i Hercegovini.

Osnivač i predsjednik kluba je gospodin Edin Kajević,Majstor Taekwondoa III dan,certificirani trener na nivou Taekwondo saveza  Bosne i Hercegovine i verifikovani međunarodni sudac A clase.  Asistent kluba je Asmir Ohran, sekretar Elvir Špiodić.Prije zvanične registracije kluba (TAEKWONDO CLUB „BOSNA“ VISOKO) naši takmičari nastupali su u sklopu Taekwondo akademije „Zejd“ iz Sarajeva ostavljajući iza sebe zapažene nastupe i ostvarujući odlične rezultate na raznim takmičenjima širom Bosne i Hercegovine i zemljama u regionu.

altTAEKWONDO CLUB „BOSNA“ VISOKO trenutno broji  150 članova uzrasta od 5 do 28 godina od kojih je 30 u takmičarskoj selekciji kluba i 15 članova demo-tima koji nastupa u šou programima. Sa našim prijateljima kluba,počasnim članovima i roditeljima naših takmičara klub broji preko 300 članova od 5 do 60 godina.

Treninzi se vrše u sportskoj sali „Partizan“(petak od  20:00 do 21:30 za sve članove kluba) zatim u KSC „MladostVisoko . (nedjelja  od 13:00 do 14:30 za sve članove )i p.c. „Vizija“  sala II sprat (ponedjelja i srijeda  od 20:00 do 21:30 za članove demo tima i takmičarsku selekciju). Treninzi u samom klubu kao i takmičenja na raznim turnirima,državnim,međunarodnim i svjetskim prvenstvima održavaju se po  Olimpijskim pravilima i pravilima WTF-a (Svjetska Taekwondo Federacija).

Obzirom da je TAEKWONDO  KLUB „BOSNA“  jedan od najmlađih klubova u Taekwondo saveza u BiH  i za relativno kratko vrijeme postali smo jedan od naj trofejniji klub saveza kao i naše općine.U protekloj takmičarskoj sezoni  2009-2010 ovaj klub proglašen je najtrofejnijim klubom Taekwondo saveza BiH. Od svog osnivanja do danas nastupali smo na dva Državna prvenstva i devet Međunarodnih prvenstava. Sa Državnih prvenstava imamo četiri prvaka i četiri viceprvaka  Bosne i Hercegovine,dok smo na svim Međunarodnim prvenstvima  izborili visok ukupni plasman među prva tri mjesta  a na poslijednjem prvenstvu u Mostaru 27.11.2010.godine,koje je bilo i prvo Međunarodno prvenstvo u novoj takmičarskoj sezoni 2010-2011 nastupili smo sa 24 borca u kategorijama pioniri,mlađi kadeti,stariji kadeti i juniori koji su za svoj klub osvojili novih 20 medalje od čega je 9 zlatnih,3 srebrene i 8 bronzanih.Posebna čast nam je bila što je naš takmičar Rijad Kapetanović proglašen za najboljeg borca prvenstva.Kapetanović je imao 4 borbe od kojih je dvije pobijedio nokautom a dvije ubjedljivom razlikom poena.

altOsim toga, na ovom prvenstvu našem klubu pripalo je  6 pehara za osvojeno:

1. mjesto u ukupnom ekipnom poredku prvenstva u borbama

1.mjesto u ekipnom poredku mlađi kadeti/kadetkinje

2.mjesto u ekipnom poredku stari kadeti/kadetkinje

2.mjesto u ekipnom poredku pioniri

2.mjesto u ukupnom ekipnom poredku borbe+forme

-Pehar za najboljeg borca prvenstva Kapetanović   Rijada.

Ako usporedimo rezultat ovog nastupa sa prošlogodišnjim nastupom u Mostaru, u protekloj sezoni vidjet ćemo da je novi rezultat skoro udvostručen. Naime,prošle godine u Mostaru Taekwondo klub „Bosna“ Visoko je osvojio  13 medalja i 3 pehara dok je novi rezultat 20 medalja i 6 pehara  sasvim jasan pokazatelj ozbiljnosti rada u klubu.

Naši takmičari do sada su osvojili ukupno 131 medalju od kojih je 46 zlatnih,36 srebrenih i 49 bronzanih,zatim 29 pehara za ukupne i ekipne plasmane kadeta ,juniora i seniora.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko  ima veoma kvalitetno i kvalifikovano stručno vodstvo koje zajedno sa svojim članovima,njih preko 150, takmičarima,demo timom i ostvarenim rezultatima u potpunosti opravdava postojanje ovog kluba, koji je svakim danom jači i već predstavlja ozbiljnu konkurenciju svim klubovima u BiH kao i van granica naše zemlje.

 

Takmičenja na kojima je klub nastupao:

2 Državna prvenstva BiH:

-Državno prvenstvo BiH u Taekwondou, Bjaljna,14.20.2010.godine.

-Tehničko Državno prvenstvo BiH, Sarajevo,28.03.2010.godine

9 Međunarodnih prvenstava:

„LIVNO OPEN“ Livno,22.10.2009.god.

„MOSTAR OPEN“ Mostar,22.11.2009.god.

„BIHAĆ OPEN“ Bihać,27/28.02.2010.god.

„POSUŠJE OPEN“ Posušje,13.03.2010.god.

„TOMISLAV OPEN“Tomislavgrad,17.04.2010.god.

„KARLOVAC OPEN“Karlovac,29.05.2010.god

„KORČULA OPEN“ Korčula,21.08.2010.god.

„LIVNO OPEN“ Livno,26.10.2010.god

„MOSTAR OPEN“ Mostar,27.11.2010.god

 

altVažno je napomenuti još da pored Ohran Asmira ove godine u Taekwondo  reprezentaciju BiH ušao i Belmin Osmanbegović,dakle dva člana iz našeg kluba su zvanično reprezentativci BiH u ovom borilačkom sportu,što smatramo izuzetno važnim uspjehom kluba.

Demo tim Taekwondo kluba“Bosna“ Visoko nastupit će na tradicionalnom Novogodišnjem malonogometnom turniru  u Visokom gdje će pokazati suštinu ovog  borilačkog sporta,tehniku odbrane od noža i palice, uličnu  i sportsku borbu. Ekipa demo tima do sada je nastupala na raznim kulturnim i sportskim manifestacijama u Bugojnu, Zenici, Maglaju,Vogošći ,Sarajevu i  na „Visočkom ljetu“ u Visokom ostvarujući  veliko oduševljenje publike.

Predsjednik Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko: EDIN KAJEVIĆ

Sekretar kluba: ELVIR ŠPIODIĆ

Visoko ;09.12.2010.godine

Proudly powered by WordPress