Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Merhamet obilježio završetak sadnje voćnjaka u Dubravama

altNa imanju HO Merhamet MDD u naselju Dubrave pored Visokog, obilježen je završetak sadnje  voćki šljive i kruške na površini od devet dunuma. Projekat je realiozovan uz podršku iranske humanitarne organizacije “Birs”. Kako je za Visoko.co.ba izjavio predstavnik ove organizacije Mukaram Musto, radi se o finansijskoj pomoći od oko 37 000 KM sredstava koji su uloženi, između ostalog, u pripremu zemljišta i obezbjeđivanje sadnica koje će za par godina dati i prve plodove.

Kako smo saznali od Hajrudina Šahića, direktora HO Merhamet MDD BiH, na proljeće naredne godine bit će sagrađena i sušnica za voće što će olakšati  ekspoloataciju i trajnije korištenje plodova šljive i kruške.

“Ja se nadam da će od ovog našeg voćnjaka koristi imati svi  korisnici Merhametovih kuhinja” – izjavio je Šahić naglašavajući da je ovo drugo po redu imanje Merhameta nakon Zavidovića gdje je zastupljena plastenička proizvodnja povrća, a  u planu je i zasađivanje voćnjaka i  na području Tuzle.

Podršku ovom projektu dao je lično i načelnik općine Visoko Munib Alibegović koji je obećao pomoći pri instaliranju sistema za navodnjavanje.

alt“Mogu reći da intenzivno voćarstvo na području općine Visoko i ovim projektom dobiva svoje mjesto. Ono što je ovdje za pohvalu je svakako rad Merhameta te se nadam da će i ovaj objekat koji je u planu vrlo brzo profunkcionirati.”- izjavio je načelnik Alibegović.

Proudly powered by WordPress