Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

HO MErhamet Visoko: Realizovano više projekata pomoći najugroženijima

altPosjeta trojkama u Rajčićima – Goduša, aktivnosti na prikupljanju prehrambeno – higijenskih artikala, odjeće i obuće za stradalnike od posljednjih poplava na širem području Podrinja kao i  posjeta porodici Zilić Hajrudina  u Dobrinju,  čiju kuću je zahvatio požar u noći 20/21 decembar ove godine,  samo su neke od naših redovnih, ali i vanrednih aktivnosti. HO Merhamet pored ovih aktivnosti svakodnevno pomaže porodicama u socijalnoj potrebi  obezbjedjujući im hranu, odjeću i obuću  kao  obezbjeđenje deka i orgijeva za porodicu u ovim hladnim danima.

altMerhametov rad, izmedju ostalog  se zasniva i na jačanju mreže onih koji zele i hoće pomoći drugima, a neki od njih su i omladinsko udruženje formirano u MSŠ „Hazim Šabanović“  „SAN“. Učenici ove škole  skupljaju novčana sredstva, a potom mjesečno u saradnji sa HO Merhamet ih dijele onima kojima je pomoć potrebna. Vodeći računa da to budu porodice učenika koji su u teškom materijalno – ekonomskom stanju.

altPovremeno dostavljanje gotove hrane ( varivo, pita i ostalo) iz fondacije „ŽIVOT“ iz Lješeva i Bosansko- Perzijskog koledža altLješevo, su primjer kako se hrana ne treba bacati jer doista veliki  broj onih koji dnevno teško obezbjeđuju i jedan ručak.

                                                                                                                          altSekretar OO Visoko

                                                                                                                              Senad Goralija

 

Proudly powered by WordPress