Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pobjednik Novogodišnjeg turnira “Diskoteka Chanel”

altZavršen je sedmi tradicionalni “Novogodišnji turnir Visoko 2010”, titulu najbolje ekipe ove godine, nakon izvođenja penala, ponijela je ekipa “Diskoteke Chanel”. Prije finalne utakmice igrači “Diskoteke Chanel” pobijedili su u polufinalu ove godine veoma dobru ekipu “Semić Visoko”, u regularnom dijelu bilo je 3:3, a boljim izvođenjem penala igrači iz Sarajeva su ušli u veliko finale. Interesantno za ovu utakmicu je podatak da je “Diskoteka Chanel” vodila 3:0, igrači ekipe “Semić Visoko” u posljednjim sekundama utakmice su izjednačili, a onda nisu imali sreće. U drugom polufinalu igrali su “Sarajevo Osiguranje” i “BIOS”. Drugi finalist “Sarajevo Osiguranje” bio je bolji od ekipe “BIOS-a”, na prvi pogled pobjeda je bila visoka 3:0, medjutim nakon 1:0, ostali golovi su postignuti u zadnjim trenucima meča kada je “BIOS” išao na sve ili ništa i kada u terenu nisu imali golmana.

Nakon polufinalnih utakmica posjetioci u KSC”Mladost” imali su priliku pogledati hvale vrijedan show “Tekvando Kluba Bosna” čiji su članovi nakon svog nastupa lijepim gestom i podjelom paketića obradovali najmlađe na tribinama. Čekajući utakmicu za treće mjesto između ekipa “Semić Visoko” i “BIOS” posjetioci su mogli pogledati još jednu interesantnu revijalnu utakmicu između ŠF “Centrosport” i FK “Sarajevo” u kojoj su visočke nada pobijedile tim Almira Turkovića sa 2:1. Treba napomenuti da je uz ova dva pomenuta revijalna programa na samom početku večerašnjeg programa od 18:00 sati, svoj nastup imala i ŠF “Kosmos” . FK “Zanatlije” su opet finim gestom nagrađeni aplauzom od svih prisutnih. Zanatlije su iskoristili priliku pune dvorane i svojim značajnim članovima uručili posebna priznanja za dosadašnji rad i igračku karijeru u klubu.

Utakmica za treće mjesto također je donijela maratonske penale, na kraju je bilo 15:14 za ekipu “Semić Visoko”, koja je u regularnom dijelu vodila sa 2:0, a “BIOS” bio dovoljno jak da to stigne. Međutim na lutriji zvanoj penali nisu imali sreće.

Koliko je ove godine turnir bio jak i izjednačen govori i finalna utakmica koja je također u regularnom dijelu završena neriješeno 2:2. “Sarajevo Osiguranje” je povelo preko najboljeg strijelca turnira Mirze Džafića, izjednačio je iz penala najbolji igrač turnira Haris Harba, nakon toga vodi “Diskoteka Chanel”, a do kraja susreta Mirza Džafić pogađa još jednom za konačnih 2:2. Nakon izvođenaj penala junak susreta iz redova “Sarajevo Osiguranja” Džafić promašuje penal i tako “Diskoteka Chanel” postaje sedmi pobjednik visočkog “Novogodišnjeg malonogometnog turnira”.

U poluvremenu finalne utakmice stručna Komisija na čelu sa proslavljenim golmanom malonogometnih turnira Dinom Martinovićem dodijelila je i specijalna priznanja najboljim pojedincima.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Elbis Šabić iz “Sarajevo Osiguranja”, osim diplome i pehara novčanu nagradu mu je uručio i nekadašnji igrač Bosne i sponzor turnira Goran Andijanić.

“Sarajevo Osiguranje” je dalo ovogodišnjeg i najboljeg strijelca, a to je bio Mirza Džafić, nagradu mu je uručio u ime sponzora firme IGM, Adnan Imamović.

Najboljim igračem jednoglasnom odlukom komisije proglašen je Haris Harba iz pobjedničke ekipe “Diskoteka Chanel”, nagradu za najboljeg igrača u ime sponzora firme “Vispak” uručio je Mugdim Imamović.

Uz sve pomenute nagrade i pohvale, najbolji pojedinci su bili počašćeni i posebnim poklonima sportske opreme “Givova”, čiji je distributer za Visoko STR”Amina”.

Sve slike sa “Novogodišnjeg turnira Visoko 2010” možete pogledati u našoj “Foto Galeriji” i na Facebook profilu visoko.co.ba. Komplet rezultate svih utakmica i statistiku pogledajte na stranici OVDJE. Finalni dan turnira snimale su i dvije televizije RTV Visoko i CATV, a snimke utakmica ćete moći osim u njihovim programima uskoro vidjeti i na ovom mjestu.

Proudly powered by WordPress