Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mladi visočki rukometaši stigli u Prešov! Turnir počinje u četvrtak, pogledajte raspored naših ekipa.

altMladi rukometaši Bosne-Prevent koji su kasno sinoć krenuli put Prešova u Slovačkoj, stigli su na svoje odredište. Put je trajao otprilike 16 sati, ali svi se dobro osjećaju i imaju večerašnju noć za odmor i rekuperaciju, jer turnir počinje sutra u jutarnjim satima. Bosna-Prevent na ovom turniru zvaničnog naziva „Kempa Sport Cup 2011“ učestvuje sa tri ekipe različitih godišta, od 1994 do 1999, s tim da ima i nekoliko mlađih dječaka. Organizator turnira je ekipe podijelio po godinama, tako da će naši dječaci igrati u kategorijama U13, U15 i U17.

U kategoriji U13, Bosna-Prevent je smještena u grupu „B“ i protivnici će biti: Košice (Slovačka), Kubrat (Bugarska), Orlik (Poljska), Kaunas (Litvanija) i Celje (Slovenija). Prvu utakmicu u ovoj kategoriji Bosna-Prevent će odigrati ujutro (četvrtak) od 8:00 protiv bugarskog Kubrata, zatim od 12:45 protiv Kaunasa, a onda od 19:45 protiv Košica. Protiv Celja će igrati u petak od 10:25, a protiv Orlika u 16:15. Zavisno od rezultata u grupi, utakmicu za plasman će igrati u subotu.

U kategoriji U15 Bosna-Prevent je u grupi „A“gdje se nalaze još i domaćin Tatran, Černo More iz Bugarske i Utena iz Litvanije. Prvu utakmicu ova ekipa Bosne-Prevent igra u četvrtak u 8:05 protiv Černog Mora, zatim u 10:25 protiv Tatrana, a posljednju utakmicu u grupi protiv Utene od 18:35. Sve ekipe iz grupe idu u osminu finala koju će ova kategorija igrati u petak, a protivnik će zavisiti od plasmana u grupi.

I na kraju kategorija U17 u kojoj je Bosna-Prevent u grupi „B“ zajedno sa Kijevom iz Ukrajine, Vitošom iz Bugarske i Glogowom iz Poljske. Turnir otvaraju u četvrtak u 9:40 protiv Vitoše, zatim u 16:20 igraju protiv Glogowa, a u 19:40 protiv Kijeva. I u ovoj kategoriji svi iz grupe idu u osminu finala i tu utakmicu će odigrati u petak, zavisno od plasmana u grupi.

Četvrtfinala, polufinala i finale su na programu u subotu kada turnir i završava. Sve rezultate Bosninih ekipa sa turnira možete pratiti na našem siteu.

Proudly powered by WordPress