Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pretučen poslanik Skupštine ZDK

altPoslanik u Skupštini Ze – do kantona Zoro Ivanković iz Zenice napadnut je preksinoć i pretučen, čulo se jučer u političkim kuloarima ZDK. Kao mogući motiv za napad, jer se navodno nije radilo o razbojništvu radi koristoljublja, spominje se nedavno glasanje u Skupštini ZDK.

Naime, jedan od trojice poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u skupštini ZDK glasao je protiv kandidata svoje stranke, te time omogućio da u federalni Dom naroda bude izabran Ivo Tadić iz HDZ-a. S obzirom da je jedan od trojice Igor Matanović direktno zainteresovan da on uđe na tu listu, te van pameti je da je glasao protiv sebe, “sumnja je pala” na dvojicu preostalih, Zoru Ivankovića iz Zenice i Tonija Pendića iz Vareša.

Ivanković u Zenici ima auto – školu i veoma je ugledan stanovnik, a o navodnom napadu jučer nisu htjeli govoriti ni njegove stranačke kolege, ni bilo ko u Skupštini ZDK.

– Ne mogu vam ni potvrditi ni demantovati, jednostavno, nisam raspoložen za bilo kakve izjave. Ako i kad budem spreman razgovarati sa novinarima na tu temu, izdat ću saopćenje ili ja vas pozvati. Hvala na interesu, ali u ovom trenutku ne želim bilo šta govoriti na tu temu, kazao nam je Ivanković sinoć.

(www.zenicablog.com)

Proudly powered by WordPress