Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počele pripreme Bosne-Prevent, Edhem Sirćo novi trener!

altOkupljanjem igrača i obraćanjem predsjednice kluba Edine Hasečić, počele su pripreme rukometaša Bosne-Prevent za proljetni dio sezone. S obzirom da je jesenji dio sezone bio pun promašaj, sa lošim rezultatima i nakupljenim dugovanjima prema igračima, bilo je zanimljivo vidjeti kako će izgledati prvo okupljanje u novoj godini. Najzanimljivije je bilo vidjeti ko će na mjesto trenera koje je privremeno „zakrpio“ Mirza Handžić nakon odlaska Aleksandra Savića. Izbor je pao na Edhema Sirću i to je vjerovatno i najlogičnije rješenje u ovom momentu.

Sirćo nema trenersko, ali ima veliko igračko iskustvo i može za sada obavljati dvije funkcije, to jeste igrati na desnom beku i komandovati odbranom, te uz pomoć Samira Jamakovića, nadamo se, uspješno voditi ekipu. Što se tiče Handžića koji je do sada obavljao funkciju trenera, ali i sportskog direktora, on je razrješen sa obje dužnosti, a funkcija sportskog direktora se „ukida“, dok se „aktivira“ funkcija sekretara i na to mjesto je imenovan bivši igrač Bosne, Emir Memić. Kada je igrački kadar u pitanju na ovom okupljanju se nije pojavio Goran Lasica, što praktično znači da je i on „bivši“, kao što je to još od ranije Hariz Begić. Preostala dva „stranca“ Sakib Omerović i Alen Geko su ostali i vjerovatno će i ovu polusezonu igrati za Bosnu-Prevent. Što se pojačanja tiče, vratio se Aid Selimović koji je proteklu polusezonu igrao u Sloveniji i to je to.

Zaključak je da novca nema i ambicije su samo da se opstane i sezona privede kraju. Na pripreme van Visokog se neće ići jer finansijska situacija to ne dozvoljava, a prvi cilj Uprave kluba je obezbjediti dvije zaostale plate igračima do početka drugog dijela prvenstva, što znači u narednih mjesec dana.

Proudly powered by WordPress