Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Elvir Bolić u posjeti Zanatlijama

altNeumorni entuzijasti i društveno više nego angažovani kolektiv FK Zanatlija, ugostio je u restoranu Avlija u Visokom legendu BH nogometa i najboljeg strijelca reprezentacije svih vremena Elvira Bolića. Poznato je da su Zanatlije već odavno u jednoj široj akciji čiji je cilj postavljanje plastične trave i potpuno novi izgled pomoćnog terena stadiona Luke, a kao promotore ideje angažuju poznate društvene, političke i sportske radnike. Elvir Bolić se rado odazvao pozivu Uprave Zanatlija i, u ugodnoj poslovnoj večeri, obećao svu svoju pomoć u realizaciji zamišljenog projekta. Zanatlije su ovom prilikom Boliću poklonile svoj dres iz garniture koju je sponzoriralo VGT Osiguranje, a isti je Boliću lično uručio Halim Zukić, vlasnik VGT Osiguranja.

alt-“Elvir Bolić je legenda koja hoda, on je najbolji strijelac naše reprezentacije svih vremena, igrao je u velikim klubovima Čeliku, Crvenoj Zvezdi, Fenerbahceu, Rayo Vallecanu … on je bio strijalac historijskog gola na Old Traffordu u pobjedi Fenerbahcea nad Mančester Junajtedom u Ligi prvaka. Velika nam je čast da se taj čovjek odazvao pozivu Zanatlija, člana Općinske lige Visoko. To samo govori o njegovoj sportskoj veličini. Osim što nas je podržao u našoj ideji i inicijativi da Visokom, uz pomoć cijele privrede i Općinskih struktura, u trajno vlasništvo ostavimo jedan moderan sportski objekat kakav može biti pomoćni teren stadiona Luke sa plastičnom travom, Bolić nam je obećao i pomoć u našem odlasku u Istanbul, kada ćemo biti gosti Fenerbahceu od 24-27.02. 2011 godine. Čak je moguće da zajedno sa nama prisustvuje posjeti ovom klubu i gledanju utakmice u 26.02. kada Fenerbahce igra utakmicu redovnog kola na domaćem terenu. Kada smo dojavili našim Istanbulskim domaćinima da će s nama možda doći i Elvir Bolić bili su oduševljeni, jer je on legenda tog kluba” – izjavio je menager Zanatlija Mirza Laletović koji nije krio oduševljenje Bolićevom posjetom i ukazanim poštovanjem ove nogometne legende.

altSasvim slučajno na istom mjestu gdje su Zanatlije ugostile Bolića u isto vrijeme zadesili su se nekadašnji kapiten mlade reprezentacije BiH i FK Sarajevo Aldin Ćenan i Hafiz Sulejman Bugari koji su također podržali ideju Zanatlija i poželjeli puno uspjeha u realizaciji iste.

Više fotografija možete pogledati na ovom linku: http://www.visoko.co.ba/component/option,com_joomgallery/Itemid,2/func,special/sorting,lastadd/

Proudly powered by WordPress