Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za Visoko.co.ba piše Almin Alijagić: Aktuelno u NK Bosna – Igrački kadar još nije definisan, u nedjelju pripremna utakmica

altPripreme nogometaša Bosne za proljetni dio šampionata Prve lige FBiH i dalje teku prema planu i programu šefa stručnoga štaba Avde Kurdije. Istina, nije sve baš toliko idealno, jer igrački kadar žutoljubičastih još uvijek nije iskristalisan.

Zvanično, klub je napustio Alen Čehajić koji se ponovo vratio u Hrvatsku, tačnije na otok Krk, u istoimeni trećeligaš. Zeničanin Alen Dedić, također, nije više član Bosne, jer se pomenuti od zavšetka jesenjeg dijela šampionata više nije ni pojavljivao u gradu piramida.Trenera Avdu Kurdiju ipak najviše zabrinjavaju izostanci trojice igrača: Adina Fehatovića, Anesa Lepića i Mahira Bajrića. Prva dvojica se trenutno nalaze u Austriji u potrazi za inostranim angažmanom, dok je Bajrić, zbog posla u Preventu, već duže vrijeme odvojen od zelenog terena. Od najavljenog povratka Ervina Šete nema ništa, jer je  odlučio vratiti se u Bihać (iako je bio blizu dogovora sa Goraždem op.a), a sa njim zajedno i Muamer Sadiković, dijete Bosne, koji se nakon povratka sa Islanda odlučio za Jedinstvo iako su ga u Bosni željeli angažovati. Mladi vratar Elvid Alić, nakon neuspjele probe u Željezničaru i nekoliko dana odsustvovanja, te razgovora sa trenerom Kurdijom, danas se ponovo priključio ekipi i odradio popodnevni trening.

Od prije nekoliko dana među žutoljubičastima se nalazi i jedno novo lice, dvadestdvogodišnji Elman Muratović iz zeničkog Čelika koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, odnosno polušpica. Prema riječima stručnog štaba riječ je o kvalitetnom igraču koji bi trebao pojačati konkurenciju u timu. Inače, nogometaši Bosne zasada dobro podnose napore i rad na treninzima. Eventualni odlazak u toplije krajeve, tačnije u Tursku, svakako bi svima dobro došao kako bi se napunile baterije za nastavak šampionata. Nakon oktobarske igračima, struci i uposlenicima, uskoro bi trebala biti isplaćena i zaostala novembarska plata (pola plate op.a). Na tome radi „krnjavo“ rukovodstva kluba u suradnji sa općinskim strukturama vlasti. Kada su u pitanju kontrolne utakmice, nogometaši Bosne će u nedjelju, 06.02. odigrati svoj prvi pripremni susret. Protivnik je poznat – sarajevska Bosna – samo je pitanje mjesta odigravanja. Kao solucije se nameću stadion u Luci, odnosno pomoćni teren (sa plastičnom podlogom op.a) stadiona Koševo.

Proudly powered by WordPress