Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Problemi sa pristupom našoj web stranici

altObzirom da smo dobili nekolicinu mailova u kojima se naši posjetioci žale da ne mogu pristupiti web stranici, objasnit ćemo vam i zašto je to tako i do kada će trajati. Naime, prelaskom na novi server uvijek je potrebno prilikom administriranja domene ( naziva stranice) unijeti i nove parametre servera (nameserveri). Nakon što se ovo uradi potrebno je da prođe određeno vrijeme ( obično 24 sata, maksimalno 72) prije negoli se stranici može pristupiti na novoj lokaciji. Ukoliko prođe više od 72 sata a vi još uvijek ne možete pristupiti web stranicii, to znači da DNS server vašeg internet providera iz nekog razloga nije obnovio DNS zapise za određenu domenu.

Konkretno u našem slučaju, tražit ćemo od Internet providera koji nude svoje usluge na području naše općine da nam pomognu u rješavanju nastalog problema, pa se iskreno nadamo da će stranica u što kraćem roku biti dostupna za sve naše posjetitelje.
altPreporučene postavke na vašem računaru su one podešene na automatsko (Obtain an IP address automatically i Obtan DNS server address automatically). No, ako i s ovakvim postavkama ne možete pristupiti našoj stranici predlažemo da se koristite open DNS-ovima (ovo može biti korisno i u drugim situacijama) tako što ćete u postavkama vaše mreže na mjestu predviđenom za DNS upisati:
Preferred DNS server:     208.67.222.222
Alternate DNS Server:    208.67.220.220

NAPOMENA: Kod nekih internet providera ove postavke su fiksne i potrebne kako bi se uopće pristupilo internetu (ovo srećemo najčešće kod bežičnih internet konekcija), što znači da ih ne bi trebalo mijenjati nego sačekati da oni izvrše izmjene na svom serveru.

Za eventualne daljnje upute i informacije kontaktirajte nas putem naše e-mail forme na ovom LINKU.

Proudly powered by WordPress