Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amra Babić ministrica finansija ZDK

altNovi SDA ministri u Vladi Ze – do kantona, njih šest od deset, dolaze u Vladu ovog kantona bez velike “političke pozadine”, izvjesno je to nakon sinoćnje sjednice Kadrovske komisije SDA našeg kantona. Komisija je sinoć u Zenici donijela odluku da danas na potvrđivanje Izvršnom odboru SDA dostavi imena za pet od šest traženih funkcija.

Tako će Samir Selimović, aktuelni direktor “Vodokoma” Kakanj, biti ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK, dok će iz OV Visoko  u Vladu doći Amra Babić na mjesto ministrice za finansije. Profesor sa Univerziteta Zenica Jusuf Duraković novi je ministar za privredu, a Bernadeta Galijašević, direktorica škole “Rešad Kadić” u Tešnju je ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport. SDA ZDK je svog aktuelnog predsjednika zavidovićkog Općinskog odbora  Suada Omeraševića imenovala za ministra za boračka pitanja.

Šesto mjesto u desetočlanoj Vladi ZDK, koje pripada SDA i koja na ovo mjesto treba imenovati člana iz reda srpskog naroda, ostalo je za sada upražnjeno, jer nijedan Općinski odbor nije predložio Srbina pogodnog za ministra za pravdu. SDP će u ovom kantonu imenovati preostala četiri ministarska mjesta (MUP, socijalna politika, zdravstvo i promet), s tim da se odluka očekuje do kraja sedmice. Mandatar Vlade je Fikret Plevljak (SDP), a predsjedavajući Skupštine ZDK Miralem Galijašević (SDA).

(Adnan Džonlić)

Proudly powered by WordPress