Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NVO i World Vision: Potpisani ugovori o podršci za četiri projekta koji će doprinjeti boljitku lokalne zajednice

Predstavnici četiri nevladine organizacije: AP Bosanska piramida Sunca, KUD Visoko, ORI Budi mi prijatelj i Udruženje poljoprivrednika u Visokom, potpisali su ugovore sa predstavnicima World Visiona, ured u Zenici, za odobrene projekte koji će biti realizovani u 2011.g.

Potpisani  ugovori trebali bi doprinjeti razvoju lokalne zajednice.

„Četiri projektna prijedloga koja su odabrana ukupne su vrijednosti 16 000 KM. Primljeno je sedam projektnih prijedloga, svi su bili jako dobri, ali zbog ograničenih sredstava nismo bili u mogućnosti odgovoriti pozitivno svima. Mi smo u decembru prošle godine raspisali poziv za sve nevladine organizacije koje su potpisale partnerstvo sa WV. Osnovni kriterij odabira bili su konkretni prijedlozi u skladu sa programima WV. Naši su programi usmjereni na dobrobit djece, ekonomski razvoj, jačanje obrazovanja i civilnog društva“ – izjavila je nakon potpisivanja ugovora u Visokom Amra Kurbegović koordinatorica za razvoj zajednice pri World Visionu.

U grupi za odabir projekata koji će biti potpomognuti sredstvima World Visiona su i predstavnici lokalne zajednice, te dva predstavnika kantonalnih ministarstava. Uz njihov nadzor i nadzor djeltnika World Visiona pratit će se rad na projektima.

Projekti koji se odaberu moraju biti u skladu sa Strategijom razvoja Općine Visoko, jer je važno da ideje prate ono što je strateški važno za ovu sredinu, te da projekti budu u skladu sa ciljevima rada nevladinog sektora.

„ Jako smo zadovoljni projektima koji su dobili podršku, a  imamo i napredak u odnosu na prošlu godinu, kada su podršku dobile samo dvije nevladine organizacije, a u 2011.g. radi se o četiri. Odbor ADP-a je prepoznao one projekte koji će donijeti boljitak općini Visoko“ – izjavio je novinarima  Hasan Šahinović iz Općinske službe za društvene djelatnosti i boračko – invalidsku zaštitu.

{joomplucat:43 limit=6|columns=3}

Proudly powered by WordPress