Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Zvanično predstavljeni novi policajci

U čin policajca danas je u Zenici promovisan 51 kadet. Nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji u Sarajevu, čeka ih posao policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

“Tokom 2010. godine u radni odnos u MUP-u ZDK primljeno je 38 policijskih službenika u činu mlađih inspektora, dok je 20 policijskih službenika interno unaprijeđeno u čin mlađeg inspektora. Na taj način MUP ZDK bogatiji je za 109 stručnih mladih kadrova” – rekao je danas u svom obraćanju ministar MUP-a ZDK Rifat Delić. “Od njih se očekuje da svojim znanjem, radom i zalaganjem doprinesu boljim rezultatima rada Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK u cjelini” – dodao je Delić.

Prisutnim kadetima obratili su se i policijski komesar Fahrudin Bećirović i premijer ZDK Fikret Plevljak, koji su, uz čestitke kadetima, istakli da samo dobro organizovana, kadrovski i materijalno-tehnički opremljena policija, u saradnji sa drugim policijskim agencijama i nadležnim institucijama, može uspješno i efikasno odgovoriti na sve veće zahtjeve i izazove vremena u kojem živimo.

Nakon polaganja policijske zakletve kadetima su uručene policijske značke.

Proudly powered by WordPress