Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Suspendovan golman Amir Bekan

Nakon izuzetno lošeg starta u drugom dijelu sezone i dva poraza iz dvije utakmice (Goražde, Radnik Hadžići), održan je i sastanak UO NK “Bosna”. Sastanak je imao tri tačke Dnevnog reda; Izvještaj šefa stručnog štaba, Organizacija naredne utakmice protiv ekipe Igmana i Revizija hranarina igračima i trenerima. Sastanku su prisustvovali: Nihad Smailagić, Zijad Breščić, Ahmet Kurspahić, Mahir Semić, Nurija Čabaravdić, Zijo Husić, Avdo Kurdija i Vejsil Ašlama. Opravdano su bili odsutni Asmir Hodžić, Zekerijah Kovo, Goran Andrijanić i Dario Pekić. Radi potpune transparentnosti svih odluka vezanih za sumnje da su neki od igrača prodali utakmicu protiv ekipe Goražda u Visokom (1:2), Uprava kluba odlučila je na ovaj sastanak pozvati i predstavnike medija.

Nurija Čabaravdić je ovom prilikom istakao da za poraz u Visokom protiv Goražda krivca ne treba tražiti u sudijama, nego isključivo u igri Bosne i ponašanju golmana Amira Bekana, koji je napravio jedanaesterac u posljednjoj minuti sudijske nadoknade. Zijad Breščić je naglasio da su igrači odmah nakon utakmice dobili novac za plate, kao što im je i obećano prije utakmice. Iako je novac obezbijeđen krajnjim naporom Uprave, igrači su se zahvalili sramotnom igrom. I Breščić je, kao i Čabaravdić, rekao da igrači ne smiju tražiti alibi među sudijama. Breščić je iznio svoje zapažanje da nije vidio želju među našim igračima za pobjedom. Uz sve to, zbog nekih špekulacija, još jednom je istakao da Bosna nema nikakvih obaveza prema igračima i da je to jedan od rijetkih klubova, uključujući i Premijer ligu, koji ima tako čist odnos prema svojim igračima. Zijo Husić je tražio od trenera Kurdije prijedlog za sankcije prema pojedinim igračima za ovako loš start sezone i pitao ostatak Uprave da li daje povjerenje u daljem radu Avdi Kurdiji, na što su ostali prisutni članovi izglasali dalje povjerenje Kurdiji. Mahir Semić je također pozvao šefa stručnog štaba na odgovornost sa posebnom naznakom na ponašanje golmana u utakmici protiv Goražda.

Kurdija Avdo je u svom Izvještaju članovima UO naveo da je razočaran suđenjem u Visokom, te dodao kako u obje utakmice ekipa nije imala sreće jer je Bosna i u Hadžićima vodila sa 1:2, da bi na kraju nespretno izgubila 3:2. Kurdija se bavio i matematikom pa je izračunao da Bosni ne prijeti ispadanje iz Lige ako se ostvare sve domaće pobjede do kraja, njih sedam, i konstatovao da će Bosna biti peta na kraju sezone ako se ostvare sve pobjede. Na kraju je UO upoznao i sa karakteristikama novog golmana koji je doveden u Bosnu iz Rudara Kakanj, a radi se o Kenanu Hadžiću koji je već registrovan i ima pravo nastupa za Bosnu.

Na kraju ovog izvještaja stavljeno je na glasanje povjerenje golmanu Amiru Bekanu, a jednoglasan stav Upravnog odbora NK “Bosna” bio je da se ovaj golman suspenduje!

Proudly powered by WordPress