Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Do 5. aprila prinudna Uprava, Danac Hansen najbliži mjestu “prvog čovjeka”

UEFA i FIFA će najvjerovatnije do 5. aprila imenovati prinudnu upravu u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine. Nakon što je jutros i zvanično objavljena suspenzija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, UEFA i FIFA već će tokom dana krenuti u realizovanje novog koraka, a to je imenovanje prinudne uprave.
Čelnici međunarodnih fudbalskih federacija najvjerovatnije će do 5. aprila imenovati prinudnu upravu, čiji će prioritet biti pripremanje terena za izbore u novi Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.
Na čelu ove prinudne uprave trebao bi se naći ili Danac Allan Hansen, ili Slovenac Rudi Zavrl. Ipak, danas se u tim kombinacijama pojavilo i treće ime.
Naime, UEFA bi mogla na mjesto šefa prinudne uprave u Nogometnom/Fudbalskom savezu imenovati i Dušana Maravića, člana brojnih komisija unutar FIFA-e i UEFA-e proteklih godina, te bivšeg reprezentativca nekadašnje zajedničke države.
Ipak, sve su prilike da je za sada najbliži mjestu šefa prinudne uprave danski policajac Hansen, čije bi policijsko iskustvo moglo imati ključni značaj u raspetljavanju bh. fudbalskog Gordijevog čvora.

(sportsport.ba)

Proudly powered by WordPress