Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vispak ide naprijed: Saradnja i otvaranje novog tržišta

Dio delegacije Pakistana koja boravi na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, boravila je u posjeti Prehrambenoj industriji “Vispak” u Visokom. Ova je posjeta upriličena kako bi se predstavnici  Komore industrije i trgovine pakistanske oblasti Lahore upoznali za radom Vispaka, asortimanom proizvoda i mogućnostima da se obnovi prijeratna saradnja.

Kako je za Visoko.co.ba izjavio zamjenik generalnog direktora Vispaka Mugdim Imamović, razgovarano je o mogućnostima otkupa riže i kikirikija iz Pakistana kao sirovina koje su već zastupljene u proizvodnom programu Vispaka.

“Ova je posjeta bila planirana i ima za cilj da se ponovno povežu prijeratne dobre veze sa pakistanskim proizvođačima. Također je razgovarano i o mogućnostima plasiranja Vispakovih proizvoda u ovaj dio tržišta, za šta je pokazan veliki interes pakistanske delegacije” – naglasio je Imamović.

Predsjednik delegacije Pakistana je zamjeniku generalnog direktora Vispaka Mugdimu Imamoviću uručio i plaketu LCCI Trade mission u BiH kao znak zahvalnosti i buduće saradnje.

Pakistanske zvaničnike, biznismene i javnost o Vispaku je upoznao Armin Limo,  bh. ambasador u Pakistanu, inače nekadašnji zaposlenik Vispaka, prepoznavajući njihov interes u oblasti trgovine i hrane.

Pakistansku delegaciju činili su: Shahid Hassan Sheikh voditelj misije,  Hassnain Raza Mirza zamjenik voditelja, te članovi  Nasira Taskeen, Saeed Akbar Khan, Saadat Muzaffar, Aisha Sarwari i Shafiq Ahmad.

Lahore komoru i industriju osnovali su  poslovni ljudi i industrijalci sjeverne Indije u 1923.g. pod nazivom “Sjeverna Indija gospodarske komore i industrije”. Godine 1947.g.tokom  stvaranja Islamske Repulike Pakistan, ime je promijenjeno u “Zapadni Pakistan gospodarska komore i industrija”. Godine 1960, sadašnje ime “Lahore gospodarske komore i industrije” bilo je usvojeno. Danas se, komora ističe kao prvakomora Pakistana sa ISO cerftifikatom.

{joomplucat:58 limit=10|columns=4}

Proudly powered by WordPress