Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Bosna – Gošk 1:0 (0:0)

Stadion Luke. Gledalaca: 200. Sudija: Sanel Silić (Cazin) 7. Strijelac: Ad. Hodžić (53) – penal. Žuti kartoni: Šabotić, Šabanović (Gošk). Igrač utakmice: Adnan Hodžić (Bosna) 7,5.

BOSNA: Hadžić 7, Mustagrudić 7, Ferhatović 7, Genjac 7,5, Alijagić 7, Lepić 6,5, Čabaravdić 7, Ad.Hodžić 7,5, Šeta 7(88. An. Hodžić -), Sivac 6,5(76.Puščul -), Džafić 6,5. Trener: Avdo Kurdija.

GOŠK: Soldo 6,5, Marković 6, Raičković 5,5(75.Raić -), Kojić 6, Šabotić 6, Kadrić 6, Grgić 6, Jelčić 6, Šabanović 6,5, Tomić 7, Raguž 5,5(60. Diego 5,5). Trener: Damir Borovac.

Još jedna teška utakmica za nogometaše Bosne i na kraju minimalna pobjeda. Gošk se predstavio u solidnom izdanju, što se uostalom i očekivalo od lidera na tabeli, ali je Bosna odigrala najbolju utakmicu u ovom proljetnom dijelu sezone i zasluženo slavila. Počelo je prilikom za goste u 9. minuti kada je Bosnu spasio golman Hadžić. Do kraja prvog dijela, Bosna je potpuno dominirala i stvorila nekoliko poluprilika, ali gola nije bilo. Bosna furiozno počinje u drugom poluvremenu i stvara tri odlične prilike u prvih nekoliko minuta, a kao nagrada te ofanzivne igre, stiže i penal u 53. minuti. Neko od gostujućih igrača  igrao je rukom u šesnaestercu, pa sudija opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač je Adnan Hodžić i Bosna može odahnuti. Do kraja su gosti imali više loptu u svom posjedu, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, dok je Bosna imala nekoliko dobrih situacija u kojima je ranije mogla riješiti pitanje pobjednika. Ovom pobjedom produžena je nada u opstanak, a u narednom kolu Bosna gostuje u Bugojnu kod Iskre.

Proudly powered by WordPress