Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Priznanje Evropskog pokreta u BiH. Prevent se zalaže za evropske vrijednosti ne samo u poslovanju već i u odnosu prema široj zajednici

Prevent u Bosni i Hercegovini je evropski društveno odgovorni subjekt. Ovo priznanje Prevent je dobio od Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini tokom obilježvanja Dana Evropa na Jahorini u četvrtak. Evropski pokret, kao liderska organizacija civilnog društva u promociji evropskih vrijednosti, tradicionalno od 2005.godine obilježava Dan Evrope u BiH.

„Jako smo ponosni što smo dobili ovakvo priznanje. To je jedan od dokaza da se Prevent zalaže za evropske vrijednosti ne samo u poslovanju već i u odnosu prema široj zajednici“, ističe Tarik Kadrispahić, rukovodilac krojačnice Prevent Sarajevo, te dodaje: “Naša kompanija je jedan od ključnih dobavljača vodećeg evropskog proizvođača automobila i od nas se zahtjeva vrhunski kvalitet u proizvodnji. Pored toga, mi značajnu pažnju poklanjamo razvoju društva kroz kontinuiranu podršku kulturi, sportu i ostalim projektima od šireg značaja“.

Prevent je u protekloj godini otvorio preko hiljadu novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini, te uprkos teškoj ekonomsko – političkoj situaciji dokazao da može uspješno poslovati. Ova kompanija je član GLOBAL COMPACT NETWORK-a, društveno-odgovorne mreže koja djeluje pri Ujedinjenim nacijama. Ovim članstvom kompanija se obavezala slati godišnji izvještaj o trendu i razvoju ključnih tačaka Globalnog sporazuma o poštivanju uposlenika, ljudskih prava, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije.

„Dobro je biti dobar“

Prošle godine Prevent je proglašen filantropom godine u izboru Fondacije Mozaik, agencije Mašta i IFC-a koji već tri godine zaredom organizuju izbor društveno-odgovornih kompanija u BiH pod motom „Dobro je biti dobar“. Prevent kontinuirano podržava školovanje preko 900 stipendista Fondacije Hastor, te učestvuje u obnovi objekata od javnog značaja u Visokom, Goraždu i Zenici.

„Svi ovi podaci pokazuju da je Prevent zaista pozitivan primjer društveno odgovornog  poslovanja“, zaključuje Kadrispahić, i dodaje da će Prevent nastaviti sa podrškom bh. ekonomiji i društvu.

 

 

Proudly powered by WordPress