Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kenan Dedić posjetio našu redakciju i zahvalio se svima koji su bili dijelom sinoćnjeg koncerta

Nakon izuzetno emotivnog i dirljivog sinoćnjeg koncerta pod nazivom “Pjesmom za jarana” koji je u KSC “Mladost” doveo veliki broj posjetilaca, a koji je imao humanitarni karakter i od čijeg prihoda će Kenan Dedić nastaviti liječenje, u našu redakciju večeras je došao i sam Kenan sa svojim drugom Damirom kako bi ovim putem zahvalio svima koji su na bilo koji način, od kupovine ulaznice preko učešća u samoj organizaciji i programu, odlučili pomoći na putu što bržeg ozdravljenja.

Kenanu je nakon jednog putovanja u Beograd 27.11.2010.godine pozlilo, da bi nakon pretraga ustanovljeno da ima maligni tumor na mozgu. U mjesecu decembru dr. Dizdarević je operisao Kenana u Sarajevu, nakon čega je podvrgnut kemoterapijama. U narednih pola godine našem sugrađaninu će biti potrebno još šest ciklusa kemoterapije. Obzirom da ovaj vidi liječenja iziskuje velike troškove i obzirom da Kenan živi u Visokom i stalno vozari u Sarajevo na preglede, a uz sve to koristi skupe lijekove, njegove kolege muzičari su odlučili da i na osnovu prihoda od jednog velikog humanitarnog koncerta pomognu svom prijatelju, inače već afimisanom i poznatom muzičaru i aranžeru koji dugo vremena radi sa najpoznatijim pjevačima narodne muzike od kojih najviše sa Enesom Begovićem.

– “Stvarno ne znam kako da se izrazim i kako da se zahvalim mom Visokom i svima ostalima koji su sinoć bili na koncertu i kupovinom ulaznice odlučili da pomognu u mojoj borbi sa ovom bolešću. Veliku zahvalnost dugujem i kolegama muzičarima koji su se odazvali, čak ih je bilo i više nego smo planirali. Mojim najbližim prijateljima također dugujem veliku zahvalnost na organizaciji cjelokupnog događaja. Nadam se, ako Bog da, da ćemo dvoranu “Mladost” uskoro napuniti isto ovako pod nekim drugim okolnostima”

Već 18.05. Kenan ima nove pretrage, a prikupljeni novac od prodatih ulaznica u velikoj mjeri će olakšati njegovu borbu bar u materijalnom smislu.

Proudly powered by WordPress