Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Snovi stvaraju budućnost”

Pored niza kvalitetnih sportskih objekata Visoko je napokon otvaranjem Gradskog olimpijskog bazena dobilo impozantan sportski objekat, koji pruža odlične uslove za razvoj plivanja u našem gradu. Prema ocjeni  domaćih stručnjaka, koji su vidjeli na desetine bazena širom svijeta, Gradski olimpijski bazen je najbolji u regiji i jedan od tri najbolja olimpijska bazena u jugoistočnoj Evropi. JP „USO” (upravljanje sportskim objektima), a koje je u vlasništvu općine Visoko, upravlja, pored svih sportskih objekata, i novootvorenim Gradskim olimpijskim bazenom. Olimpijski bazen, dimenzija 50×25 metara, projektovan je po standardima Svjetske plivačke i vaterpolo federacije i osposobljen je za takmičenja na najvišem međunarodnom nivou.

Odmah  do Olimpijskog bazena nalazi se i dječiji bazen dimenzija 25×10 metara, kao i tribine kapaciteta 555 mjesta. Osim za plivačke  klubove, Olimpijski bazen u Visokom je na raspolaganju i  rekreativcima. Škola plivanja, škola korektivnog plivanja i akva aerobik samo su neki sadržaji koje nudi Gradski olimpijski bazen u Visokom. U suterenu Gradskog olimpijskog bazena nalazi se teretana, fitness, sauna, relaksacione sobe i prostorije za masažu, koji su idealni  za relaksaciju i opuštanje nakon napornog radnog dana, posebno radnika i poslodavaca iz fabrika, koje su uložile ne mala sredstva za izgradnju ovakvog objekta, a sve u cilju zadovoljenja lokalnog stanovništva, te postizanja što boljih poslovnih rezultata. Na spratu se nalazi kafe-restoran sa pogledom na Olimpijski bazen, kao i novinarske kabine za praćenje takmičenja u plivanju. Dok se preko dana na Gradskom olimpijskom bazenu očekuje puno kupača, u večernje sate ovaj kompleks će biti pozornica za raznolika događanja kao što su koncerti, poetske večeri, izložbe i sl.

RADNO VRIJEME BAZENA:  SVAKI DAN 9.00 – 22.00 h,

PETKOM I SUBOTOM: 9.00 – 20.00 h i NOĆNO KUPANJE 20.00 – 24.00 h

Poruke u snovima nisu samo upozoravajućeg karaktera, već nagovještavaju i srećne događaje. Neki snovi najavljuju uspjeh, bogatstvo, slavu, naučna otkrića, genijalne ideje, nove izume ili rješenja.

Proudly powered by WordPress