Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Manifestacija “Mošus Pejgamberov”: Okupiti što veći broj mladih

U povodu tradicionalne manifestacije “Mošus Pejgamberov”  ŽEO Kevser organizirao je  nekoliko  manifestacija širom Bosne i Hercegovine,  a jedna takva je organizirana sinoć u amfiteatru Medrese “Osman ef. Redžović” u Čajangradu. Gosti su bili  muzičar Armin Muzaferija i pjesnikinja Bisera Boškailo.

Maida Ićanović je koordinatorica projekta večeri kulture u okviru manifestacije „Mošus Pejgamberov“ koja će biti održana 04.juna ove godine u sarajevskoj ZETRI.

„Naš večerašnji program je produkt saradnje Medrese ‘Osman ef. Redžović’ i Kevsera. Cilj nam je promovisati naš projekat ‘Mošus Pejgamberov’ koji je ove godine u znaku sjećanja na hazreti Hatidžu, a ciljna grupa su mladi. Želimo okupiti što veći broj mladih, tinejdžera koji će kroz našu manifestaciju prepoznati kvalitet očuvanja tradicije, kulture, vjere“ – istakla je Ićanović.

U pripremljenom programu učestvovao je hor Kevser, proučeno je nekoliko dova, recitacija, a  gošće su bile i dvije hafize. Posebna gošća bila je i književnica Bisera Boškailo koja se predstavila okupljenima u sali amfiteatra. Književnica Boškailo dala je punu podršku radu Kevsera i organizaciji žena u BiH.

Proudly powered by WordPress