Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Belmin Mešanović juniorski prvak sa novim državnim rekordom!

U Sarajevu na olimpijskom strelištu “Zetra” u nedjelju, 22.5.2011. godine održano je 18.juniorsko prvenstvo BiH u gađanju zračnim oružjem.  Nastupili su najbolji juniori i juniorke BiH. Iz SK “Visoko” u disciplini zračna  puška nastupio je junior Silajdžić Harun i pogodio 535 krugova.
Ekipa SK “Visoko” u disciplini zračni pištolj premoćno je osvojila prvo mjesto, a naš mladi pištoljaš Belmin Mešanović bio je prvo ime šampionata osvojivši pojedinačno prvo mjesto sa 562 kruga(izjednačio vlastiti državni rekord),  a u finalnom gađanju najboljih 8 pištoljaša bio najbolji postigavši novi finalni državni  rekord koji sada iznosi 653,9 krugova! Odlično su gađali Begović Ejub – 4. mjesto i Džino Nihad – 5.mjesto.
Ovim se nastavlja dominacija visočkih juniora pištoljaša kojim je ovo treća uzastopna titula BiH prvaka, čime potvrđuju da se tradicija uspješnih visočkih strijelaca prenosi na mlađe strijelce. Uprkos veoma teškim prostornim i materijalnim uslovima,  upornost strijelaca, stručan rad u klubu, zalaganje uprave kluba i starijih strijelaca, donose vrhunske sportske rezultate. 
Predstoje ljetnje pripreme strijelaca, nastojat će se prikupiti sredstva i nabaviti novo  oružje (pištolj  Begović Ejuba proizveden 1989. godine je potpuno zakazao u polovini meča pa je nastavio meč sa posuđenim pištoljem), kako bi se naši mladi pištoljaši  uspješno pripremili za reprezentativne nastupe na jesen u Splitu i Nitri (Slovačka).

Proudly powered by WordPress