Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Taekwondo klub “Bosna” dobio dva nova državna prvaka za ovu godinu

U Kaknju 21.05.2011.godine održano je državno Taekvondo prvenstvo Bosne i Hercegovine u borbama za 2011.godinu na kome su učešće uzeli  svi Taekwondo klubovi koji su punopravni članovi Taekwondo saveza BiH,njih 24 sa 213 takmičara. Taekwondo klub „Bosna“ Visoko na ovom prvenstvu dobio je nova dva državna prvaka i četiri vice prvaka BiH u borbama dok su trojica naših takmičara bili trećeplasirani u svojim kategorijama. Osvojeno je ukupno 9 medalja, 2 zlatne,4 srebrene i 3 bronzane dok je našem klubu pripao pehar za osvojeno drugo mjesto u ukupnom poretku u kategoriji kadetkinja što je još jedan u nizu odličnih rezultat kluba na državnom nivou,obzirom da je Taekwondo klub „Bosna“ Visoko 26.03. ove godine u Posušju postao državni prvak BiH u tehnici za 2011.

 

Za titulu državnih prvaka BiH u borbama za 2011.godinu izborili su se Almina Mušinbegović u kategoriji +59kg i Mirza Osmanbegović u kategoriji -45kg.

Almina Mušinbegović je u prošloj godini bila viceprvakinja BiH u borbama dok je ove godine svoju karijeru krunisala titulom državnog prvaka za 2011.

Mirza Osmanbegović je u prošloj godini bio državni prvak BiH u tehnici dok je ove godine postao prvak države u borbama a sa državnog prvenstva u tehnici od 26.03.2011 ima titulu viceprvaka države u tehnici za 2011. Na državnom prvenstvu u Kaknju viceprvaci BiH iz Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko postali su: Kovačavić Džejlana,Kapetanović Irhad,Osmanbegović Belmin i Kajević Almin, dok su treće plasirani bili Kajević Amel, Bećar Nedim i Ramović Emra.

 

Kada je riječ o državnim rezultatima Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko  u ovoj godini moramo još jednom spomenuti  državno prvenstvo u tehnici koje je održano u Posušju 26.03.ove godine sa koga je ovaj klub ponio titulu klupskog državnog prvaka za 2011 u tehnici, a članovi ovog kluba: Amel Kajević,Nedim Klepo i Mustafa Omanović postali državni prvaci u tehnici za 2011.godinu. Jednom rječju Taekwondo klub „Bosna“ Visoko u ovoj godini ima 5 prvaka države  i 6 viceprvaka BiH dok sa međunarodnih prvenstava u ovoj godini  u Mostaru,Bihaću,Hadžićima,Tomislavgradu i Bijeljini bio je sveukupni prvak ovih prvenstava.

U narednom periodu Taekwondo klub „Bosna“ Visoko nastavlja pripreme za nastup na međunarodnim prvenstvima za koje je dobio poziv za učešće a to su :  „Karlovac open“ u Hrvatskoj 25/26.05, „Olimpic open“ Sarajevo 18.06. i memorijalni turnir „Tarik Ljubuškić“  Bugojno 23.o6.2011.godine.

 

Proudly powered by WordPress