Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reprezentacija BiH u Bukureštu će imati i podršku navijača iz Visokog

Fudbalska reprezentacija BiH u petak u Bukureštu igra protiv reprezentacije Rumunije, o važnosti ove kvalifikacijske utakmice suvišno je trošiti riječi, ali ono što želimo spomenuti jeste da će i na ovoj gostujućoj utakmici naša reprezentacija imati podršku Visočana koji su rano jutros organizovano krenuli put Rumunije. Trideset jedan putnik, oko 02:00 sata u organizaciji FK “Zanatlija” pod vodstvom Muhameda Bajrića, oficijelnog vođe puta, krenuli su uz pjesmu, nacionalni naboj i pokoju kapljicu vatrene vode. Interesantno je da su uz Zanatlije na put krenula i tri navijača naše reprezentacije iz Mostara, te jedan iz Graca (Austrija). Antistres program počeo je oko 22.00 sata kada su prvi putnici počeli pristizati i davati na uvid logistiku pripremljenu za put. Oko dva sata iza ponoći autobus je stigao (da je još malo kasnio sijelo bi se zalomilo do sutra naveče) i sve je bilo spremno za polazak. Tehnički sekretar kluba Emir Tuzlaković ispratio je putnike, zaželio sretan put i prosuo bokal vode radi beriketa. Vođa puta je već pri paljenju autobusa uzeo mikrofon u svoje ruke koji, sasvim smo sigurni, neće ispuštati do povratka u Visoko. Imali smo priliku preslušati naučeno turističko gradivo za ovo putovanje i moramo izraziti svoju fasciniranost istim.

–  Ja se želim prije svega zahvaliti svim navijačima reprezentacije BiH koji su odlučili sa Zanatlijama da idu na ovu utakmicu. Imamo odlična iskustva iz Albanije i nadamo se da će sada biti još zanimljivije i interesantnije. Idemo direktno za Bukurešt i nećemo se posebno zadržavati u Beogradu, kako je u prvi mah bilo planirano, iz prostog razloga političke napetosti u Srbiji i našeg emotivnog nacionalnog naboja. Tako ćemo prije stići i na samo odredište, spavamo u odličnom hotelu, a imat ćemo vremena i da razgledamo “mali Pariz”, kako zovu drugačije Bukurešt. Planirano je da za 17 sati stignemo u glavni grad Rumunije, odakle ćemo u petak nadam se vratiti se neporaženi. Na kraju ću iskoristiti ovu priliku da se zahvalim i svim sponzorima koji su na određeni način pomogli da realizujemo ovaj odlazak na utakmicu, a oni znaju koji su i neću ih posebno isticati – izjavio je pred sami polazak Mirza Laletović po funkciji menager FK “Zanatlija”.

Na ovo putovanje su krenula i dva novinara naše redakcije Dario Božić i Nusret Smajović, tako da ćete kao posjetioci našeg sajta imati ekskluzivne slike sa ovog turističkog putovanja i utakmice. Utakmica u Bukureštu između reprezentacija Rumunije i BiH igra se u petak u 20.00 sati.

Proudly powered by WordPress