Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna-Prevent u polufinalu, organizacija završnice, pun pogodak!

Nakon prvog dana završnice kadetskog prvenstva BiH za rukometaše, možemo biti apsolutno zadovoljni. Prvo činjenicom da su kadeti Bosne-Prevent sa dvije pobjede izborili plasman u polufinale, a zatim i samom organizacijom završnog turnira, koja nas je nekako vratila u one stare slavne dane visočkog rukometa, kada se živjelo za rukomet i kada je dvorana bila puna zaljubljenika u ovaj sport, ali i mladih perspektivnih rukometaša od kojih će mnogi sigurno u skoroj budućnosti biti nosioci igre u svojim klubovima. Sve je počelo jutrošnjim žrijebom grupa, koji je šest ekipa učesnica podijelio u Grupu A u kojoj su bili Bosna-Prevent, Maglaj i Zrinjski, te Grupu B u kojoj su bili Izviđač, Borac Banja Luka i Bosna BH-Gas. Prvu utakmicu su odigrali Maglaj i Zrinjski i već na startu smo vidjeli malo iznenađenje, s obzirom da je Zrinjski iznenadio favorizovane Maglajlije i savladao ih sa 24:23.

U drugoj utakmici je Izviđač očekivano savladao Bosnu BH-Gas sa 36:29, a onda su na teren istrčali i kadeti Bosne-Prevent i to protiv “uzdrmanog” Maglaja. U jednoj dobroj rukometnoj predstavi pred nekoliko stotina gledalaca, Bosna-Prevent je ubjedljivo savladala Maglaj sa 29:20 i već tada je bilo jasno da su izabranici trenerskog dvojca Sirćo-Jamaković u polufinalu.

Treba reći da je prije ovog duela obavljena i zvanična ceremonija otvaranja, a turnir je otvorenim proglasila ministrica finansija u Vladi ZDK Amra Babić. Nakon toga je odigrana i utakmica između Bosne BH-Gas i banjalučkog Borca koja je u neizvjesnoj završnici pripala Borcu sa 22:21. U utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu u Grupi A, kadeti Bosne-Prevent su rutinski savladali Zrinjski sa 33:23 i tako u velikom stilu izborili polufinale u kojem će igrati protiv banjalučkog Borca koji je u posljednjoj utakmici dana poražen od Izviđača sa 30:24. Nedjeljni program na završnici kadetskog prvenstva počinje u 9:00 prvom polufinalnom utakmicom u kojoj se sastaju Izviđač i Zrinjski. Drugo polufinale u kojem će snage odmjeriti Bosna-Prevent i Borac Banja Luka je na programu negdje oko 10:30 i ovim putem pozivamo sve ljubitelje rukometa da dođu u KSC”Mladost” i podrže naše mlade rukometaše u borbi za veliko finale protiv veoma kvalitetne ekipe Borca. Nakon polufinala će uslijediti i utakmica za peto mjesto između Maglaja i Bosne BH-Gas, pa zatim i susret za treće mjesto između poraženih polufinalista, a veliko finale u kojem se nadamo da će biti i kadeti Bosne, planirano je negdje oko 15:30.

Proudly powered by WordPress