Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Deset hiljada KM i 50 šljemova

Slijedeći trend započet 2006. g. Turistička zajednica ZDK  pet godina kasnije  pomaže istraživanja koja vrši Fondacija Arheloški park Bosanska piramida Sunca.

„Ove godine su iz ove zajednice pomogli sa 10 000 KM novčanih sredstava kao i s poklonom od ukupno 50 šljemova, koji će biti korišteni prilikom istraživanja i posjeta tunelima na Ravnama.“ – potvrdila nam je Mersiha Čabaravdić, stručna saradnica u Turističkoj zajednici ZDK, ured u Visokom.

Izražavajući zadovoljstvo uručenim poklonom, istraživač Semir Osmanagić se uime Fondacije zahvalio na uručenom poklonu.

„Ova pomoć pokazuje kontinuitet u podršci kantonalne Turističke zajednice  koja svake godine pomaže naš projekat. Već se stvorila jedna kritična masa sastavljena od Općine Visoko, Vlade ZDK, Turističkog ureda  i brojnih nevladinih organizacija koji su ovaj projekat istraživanja prepoznali kao nešto u šta je važno ulagati i davati podršku.“ – istakao je Osmanagić naglašavajući da se i ove godine bilježi velika zainteresovanost znatiželjnika koji posjećuju arheološke lokalitete u Visokom. Osmanagić ističe kako će šljemovi obezbijediti sigurnost posjetiocima tunela na Ravnama.

Turistička zajednica ZDK – ured u Visokom uskoro će se premjestiti  na novu lokaciju u ulici Alije Izetbegovića, u prostor starog katastra, gdje će prostor dijeliti upravo s Fondacijom AP Bosanska piramida Sunca-  saopćila nam je  Mersiha Čabaravdić, stručna saradnica Turističkog ureda u Visokom.

Proudly powered by WordPress