Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Građani Visokog zainteresovani za zapošljavanje, odnos prema kulturi, sportu i životnom okolišu

Prevent je organizirao  dijalog s građanima kako bi bio u neposrednom kontaktu građani imali priliku da razgovaraju s ljudima iz menadžmenta i da na taj način postave sva ona pitanja koja ih interesuju u vezi sa poslovanjem i svim aktivnostima Preventa ne samo ovdje u Visokom negu u cijeloj BiH. Prvi dijalog u Visokom održan je danas u prostoru Galerije Likum 76. Dijalogu se odazvalo desetak zainteresiranih građana koji su susret s upravom Preventa iskoristili da postave pitanja koja ih interesuju.

„ Svakako da nam je cilj da budemo dobri susjedi, da transparentno govorimo, da direktno odgovaramo na sva pitanja i ovo je samo jedna od onih aktivnosti koje mi poduzimamo. Tu su svakako i  Internet stranica www.visoko-prevent.ba , ali smo svjesni da je najbolji direktni kontakt s građanima.“ – izjavio je  Vedran Peršić, portparol Prevent Group u BiH, naglašavajući da je  danas okupljene građane u Galeriji najviše zanimalo zapošljavanje radnika u Preventu, odnos Preventa prema kulturi, sportu, ali i odnos Preventa prema okolišu.

„Mi dajemo odgovore šta to sve radimo i šta smo do sada uradili, te radimo na tome da javnost bude bolje informisana o aktivnostima Preventa, da razumije naše aktivnosti i poslovnu filozofiju, a u isto vrijeme mi želimo da na neki način dobijemo informacije od samih građana o tome šta njih zanima, gdje žele da se mi pozicioniramo i investiramo. Mi ćemo sve zahtjeve razmotriti, oni su dobrodošli, konstruktivni su i korisni.“

Danas su ponuđeni i anketni listići namijenjeni građanima, kojima se želi provjeriti informisanost građana o radu Preventa:

–  Koliko dobro poznajete aktivnosti Preventa?

–  Da li ste zadovoljni načinom komunikacije Preventa prema lokalnoj zajednici?

–  Kako ocjenjujete doprinos Preventa privredi lokalne zajednice?

–  Kako ocjenjujete doprinos Preventa kulturi, sportu i umjetnosti?

–  Kako ocjenjujete opći doprinos Preventa bh. društvu?

„Ovi će nam pokazatelji kazati gdje se mi trebamo fokusirati, da vidimo gdje treba da investiramo i učinimo dodatne napore.“ – ističe Peršić.

Prevent je pokrenuo internet stranicu (www.prevent-visoko.ba) putem koje je u bilo koje vrijeme moguće provjeriti  vrijednosti koncentracije vodiksulfida u realnom vremenu.

Prevent je trenutno u fazi instalacije tri nova mjerna mjesta u gradu, kao i  postavljanja monitora za redovno praćenje kvaliteta zraka.

Kako je u izjavi novinarima istakao Vedran Peršić, portparol Prevent Group u BiH, susreti s građanima i novi otvoreni pristup u komunikaciji s menadžmentom trajat će onoliko dugo koliko bude postojao interes građana. Direktni dijalog s građanima bit će, pored Visokog, otvoren i u Goraždu, Zenici i Jelahu gdje ova grupacija ima svoje pogone.

{joomplucat:127 limit=8|columns=4}

Proudly powered by WordPress