Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uz ispraćaj maturanata, položen i kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane

Svečanom akademijom danas su ispraćeni maturanti 16. generacije Medrese “Osman ef. Redžović” u Čajengradu pored Visokog. Ozbiljna  obrazovna ustanova  o čijem kvalitetu svjedoče njihovi učenici i profesorski kadar, uskoro će dobiti i dugo očekivanu sportsku dvoranu sa pratećim sadržajima kao krunu komleksa medrese, za čiju je izgradnju danas položen i kamen temeljac.

Diplome su danas dobila 63 maturanta, od čega je 31 djevojka i 32 mladića.

„Pored ostalih kvaliteta koje nosi ova generacija, mi se ponosimo i njihovim brojem. Ova je generacija značajna i po svom vannastavnom angažmanu i mi smo im na tome zahvalni, jer su doprinosili izvrsnom predstavljanju medrese u okviru naših aktivnosti, ali i u brojnim drugim prilikama izvan naše ustanove“ – istakla je Amela  Numanagić, pomoćnik direktora za đački dom.

Paralelno sa ispraćajem  16. generacije maturanata teče i faza upisa novih učenika u Mederesu “Osman ef. Redžović”.

„I ove godine smo imali veliki broj kandidata, blizu stotinu, što je značajno premašilo broj od 60 učenika i učenica koliko mi primamo ove godine. Ako imamo na umu da su to učenici koji su osnovnu školu završili s odličnim ili vrlodobrim uspjehom, onda razloga za zadovoljstvo ima još i više“ – izjavio je novinarima Dženan Handžić, pomoćnik direktora za nastavu.

Uz ispraćaj 16. generacije učenika Medrese “Osman ef. Redžović”, obavljeno je i svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju sportske dvorane.

„Radi se o jednom savremenom, višenamjenskom objektu, površine oko 1800 kvadratnih metara, koji će pored sportskog terena koji zadovoljava  sve standarde, imati i sklopive tribine za oko 400 posjetilaca. Posebno interesantan je zatvoreni bazen dimenzija 20×8 metara, koji zadovoljava takmičarske kriterije“ – s ponosom ističe pomoćnik direktora ove obrazovne ustanove Dženan Handžić, naglašavajući da će izgradnjom ovog objekta biti upotpunjen planirani kompleks medrese.

Dinamika radova na ovom, za učenike prijeko potrebnom objektu, zavisit će od raspoloživih finansijskih sredstava koja se već prikupljaju.

Proudly powered by WordPress