Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) U pripremi izložba “Visočke porodice i običaji kroz vrijeme”

Povodom realizacije manifestacije „Visočko ljeto 2011“, Zavičajni muzej Visoko će javnosti prezentirati izložbu starih fotografija pod nazivom „Visočke porodice i običaji kroz vrijeme“.

Iz muzeja pozivaju sve zainteresovane osobe koje posjeduju stare fotografije svojih porodica iz perioda do kraja Drugog svjetskog rata, da ih ustupe na privremeno korištenje, kako bi se obogatila izložba „Visočke porodice i običaji kroz vrijeme“.

Prednost će imati sljedeći motivi: grupni i pojedinačni portreti u starim bosanskim nošnjama, svadbe, zanati, unutrašnjost starih kuća, sijela, vjerski praznici, teferiči, vašari, pijace i drugi sadržaji koji odražavaju duh tradicionalne  atmosfere i pripadaju periodu 50-tih godina XX vijeka.

Poziv je otvoren od ponedjeljka 20. juna 2011.g. do četvrtka 30. juna 2011.g. Zainteresovani sugrađani mogu svoje fotografije donijeti u prostorije Zavičajnog muzeja, svaki radni dan u terminu od 09.00 do 14.00 sati, kako bi se skenirale i uzeli osnovni podaci. Fotografije se nakon skeniranja mogu odmah dobiti natrag.

Stručni tim Muzeja sastavljen od autora postavke, kustosa i spoljnih saradnika će izvršiti selekciju u ustupljenih fotografija.

Učešćem u ovoj akciji zajedno afirmišemo naše vrijedno kulturno blago, razvijamo i povećavamo društvenu svijest o čuvanju tradicije kao bitnog elementa kulturno–historijskog bosanskohercegovačkog identiteta, kao i lokalne zajednice.

Dodatne informacije na telefon: 032 736 267

{joomplucat:129 limit=6}

Proudly powered by WordPress