Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Juniori na završnici državnog prvenstva, mlađi kadeti na turniru

Nakon pauze od 14 dana omladinske selekcije RK “Bosna Prevent” Visoko ovaj vikend očekuju nove aktivnosti, tako će juniori (1992. godiste i mlađi) RK “Bosna Prevent” Visoko  učestvovati na državnom prvenstvu BiH koje se održava u Sarajevu u sportskom centru Skenderija.

Turnir počinje u subotu za  kada je u 11 sati predviđeno izvlačenje grupa i taj dan će se igrati utakmice po grupama, dok je nedjelja predviđena za utakmice za plasman.

Na prvenstu će, pored RK “Bosna Prevent” Visoko, učestvovati jos RK “Bosna BH GAS” kao domaćin, HRK “Izviđač” Ljubuski, ŠR “Golić&Šarić” Banja Luka, RK “Goražde” Goražde i RK “Lokomotiva” Brčko.

Juniorsku ekipu RK “Bosna Prevent” Visoko će činiti ista ona kadetska ekipa koja nas je prije dva vikenda obradovala sjajnim rezultatima potpomognuta još s nekoliko juniora: Vrancem, Užicaninom, Halilbegovićem i Kadićem. Nadamo se da će nam naši momci pripremiti još jedno iznenađenje i da će nas obradovati s jednom od medalja, što bi bio veliki uspjeh ako se uzme u obzir da ćemo opet nastupati sa 90% kadetskom selekcijom.

I mlađi kadeti (1996. godište i mlađi) RK “Bosna Prevent” Visoko ce biti aktivni ovaj vikend. Oni će učestvovati na turniru u Sarajevu koji se održava pod pokroviteljstvom Općine Novi grad, na kojem će učestvovati 6 ekipa. Turnir se održava u nedjelju s početkom u 9:00 sati na Mojmilu u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”. RK “Bosna Prevent” Visoko će svoju prvu utakmicu igrati sa početkom u 10:15 sati.
RK “Bosna Prevent” Visoko se nalazi u grupi sa RK “Slavija” Istočno Sarajevo i RK “Ilidža”, dok će u drugoj grupi bit smještene RK “Olimpik” kao domaćin, ŠR “BSD” Sarajevo i RK “Vogošća” Vogošća.
Proudly powered by WordPress