Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predsjedniče Skupštine, krajnje je vrijeme!

Sljedećeg ponedjeljka će biti tačno mjesec dana kako su nogometaši Bosne ispali iz Prve lige Federacije. Sigurno ćete zaključiti kako vrijeme brzo leti, ali mi ćemo dodati i kako ljutnja i razočarenje nisu ništa manji. Taj osjećaj se čak dodatno i pojačava, jer Bosna je ispala, a niko ništa ne poduzima. Predsjednik UO, kao ni članovi istog se još uvijek nigdje nisu javno izjasnili o tome šta oni misle o katastrofi koja je snašla Bosnu, iako su ih „prozvali“ i mediji i trener i igrači, pa čak i naša anketa, znači javnost, kao najodgovornije ili najviše krive, ako hoćete. I to nereagovanje govori dosta toga o tome koliko je čelne ljude kluba briga za sudbinu Bosne, što nam je uostalom potvrdio i kapiten Mirza Džafić koji je rekao da je predsjedniku Smailagiću već odavno svejedno za sve što se dešava. Koliko god teško bilo, sa ispadanjem se moramo pomiriti, jer vrijeme ne možemo vratiti, iako je pitanje da li bi se i tada nešto promjenilo, s obzirom na način na koji se klub vodio.

Dakle, ispalo se, i sada kao ozbiljan klub svijetle tradicije Bosna treba da prebrodi ovu situaciju i ekspresno se vrati. Ali ne, dešava se sasvim suprotno, niko ništa ne poduzima, vrijeme prolazi i bliži se nova sezona. Na stadionu se, zanimljivo, obavljaju neki radovi kao što je košenje trave i popravljanje ograde, a tamo se, osim sekretara kluba, često može vidjeti i gospodin Fehim Memić, što uopće nije loše, ali ako ćemo uskoro imati nešto konkretno u vezi toga. Igrači „lutaju“ po gradu i već stidljivo najavljuju svoj odlazak, što se može ocijeniti kao „bijeg sa mjesta zločina“, ali samo kada bi se nešto pokrenulo sa mrtve tačke. Ovako im je teško prigovoriti, jer kluba kao da i nema.

Zbog toga ovim putem p(r)ozivamo predsjednika Skupštine kluba Mustafu Limu da pod hitno sazove sjednicu Skupštine, kako bi konačno čuli mišljenje najodgovornijih, pa da nam onda podnesu i  izvještaj o svom radu, pa da onda vrlo vjerovatno podnesu i ostavke, iako bi moralno bilo da ostanu i poprave štetu koliko se može. Na toj sjednici bi se morao pojaviti i načelnik Alibegović sa svojim pomoćnicima, kako bi pomno saslušao izvještaj o radu aktuelne Uprave, pa onda lijepo i preuzeo brigu o klubu, nakon što ovi „dignu sidro“, jer teško da će gospodin Limo uspjeti pronaći nove ljude zainteresovane da sjednu u UO kluba i konsoliduju situaciju sada kada je Bosna dotakla dno.

Proudly powered by WordPress