Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO)Predviđa se lošiji ekonomski efekat u odnosu na prethodne godine

Organizator i ovogodišnje manifestacije Dani trgovine, kulture i sporta  Visočko ljeto je Općina Visoko sa suorganizatorima: JKP Gradska groblja  Visoko, JKP Visočica i JP RTV Visoko sa općinskim službama.

I ove godine manifestacija je podjeljena na dva dijela: Dani kulture i sporta od 20-27. jula i Dani trgovine po tradiciji od 27. jula do 02. augusta.

U kulturno-sportskom dijelu manifestacije učestvuju sa svojim prijedlozima  ustanove i sportski klubovi, ali svi prijedlozi još nisu stigli, pa još nisu poznati svi sadržaji.

„Mi ćemo prihvatiti samo one sadržaje koji su dobro posjećeni i koji se odvijaju na glavnom trgu u ulici Alije Izetbegovića“ – naglasio je ponoćnik načelnika u službi za društvene djelatnosti Fehim Memić, predviđajući da ekonomski efekat ovogodišnje manifestacije neće biti u  visini dosadašnjih manifestacija.

Kako je istakla direktorica JP RTV Visoko Advija Mutap, na otvorenoj ljetnoj pozornici ovog Visočkog ljeta će nastupati Hanka Paldum, Atomsko sklonište, Mostar Sevdah Reunion, a bit će održana i prva smotra folklora u organizaciji KUD-a Visoko.

„Želja nam je Visočanima i gostima prirediti ugođaj i kvalitetne sadržaje na ljetnoj pozornici, ali ćemo iskoristiti i dolazak mjeseca Ramazana, pa će biti održana i noć duhovne muzike“- pojasnila je Mutap.

Kako je novinarima na press konferenciji izjavila Edina Ferizović, pomoćnica načelnika u službi sa privredu, budžet i finansije mjesta planirana za prodaju ostaju isti sa izmjenom – totalnom zabranom saobraćaja preko Kožarskog mosta koji će se odvijati preko novog mosta u Prijekom.

„Tako ćemo moći iskoristiti obje strane mosta za eventualnu prodaju prostora, s razlikom što će na jednoj strani biti priključena električna energija i tu će prostor dimenzija 2,30 m X 2,00 m koštati 335 KM, a drugi dio mosta bez priključka struje istih dimenzija  235 KM.”

Iznajmljivanje prostora će i ove godine biti moguće u ulicama Čaršijska, Alije Izetbegovića, Kožarski most i lokacija Prijeko.

Vodeći računa o teškoj ekonomskoj situaciji i udovoljavanju korisnicima, organizatori ovogodišnje manifestacije snizili su cijene iznajmljivanja prostora na planiranim lokacijama. Prostori dimenzija 2,30m X 2m koštat će 330 KM( umjesto prošlogodišnjih  350 KM), prostori za vlasnike poslovnih prostora 140 KM, šatori ispred zgrade Općine Visoko (3X3m) 550 KM, a  kvadratni metar prostora u Prijekom, namjenjen ugostiteljima koštat će 45 KM.

Prodaja prostora već je počela i svi zainteresovani se mogu javiti u zgradu Općine Visoko u sobu br. 4

{joomplucat:139 limit=6|columns=4}

Proudly powered by WordPress