Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Zanatlije” najavile 15.09. zvanično otvorenje igrališta za nogomet sa plastičnom travom

Članovi Uprave kluba FK “Zanatlija” zvanično su objavili datum otvorenja igrališta za mali nogomet s umjetnom travom u Visokom za 15.09.2011. godine. Tim povodom večeras je upriličena press konferencija na mjestu gdje u naredni četvrtak započinju radovi na postavljanu umjetne trave. Projekat će biti realizovan na lokaciji iza KSC “Mladost”, tačnije iza MSŠ “Hazim Šabanović”, a prema riječima Muhameda Husića kompletna papirologija i cjelokupna realizacija od ideje do dobijanja odobrenja završena je u najbržem mogućem roku.

– FK “Zanatlija” će u cijeli projekat uložiti 48.000 KM, sa radovima počinjemo iduće sedmice u četvrtak. Na postojeću betonsku podlogu postavit ćemo 800 m2 plastične trave. Oko igrališta planirano je postavljanje zaštitne ograde u visini od 4 metra, a igralište će imati i vlastite reflektore. Za početak umjesto svlačionica instalirat ćemo dva tzv. “kontejnera” koji će poslužiti kao improvizovane svlačionice, a pokušat ćemo napraviti i dogovor sa KSC “Mladost” oko toga da eventualno koristimo i njihove svlačionice dok ne obezbjedimo sredstva za izgradnju sopstvenih. Ovom prilikom veliku zahvalnost želim uputiti našem Kantonalnom kao i Federalnom ministarstvu za obrazovanje koji su potpuno podržali našu ideju i projekat. Posebnu zahvalnost za razumijevanje i pomoć dugujemo Najrudinu Ziliću, direktoru MSŠ “Hazim Šabanović” koji je prepoznao prednosti i važnost naše želje da i Visoko kao i svi okolni gradovi imaja teren sa plastičnom travom – istakao je u svom obraćanju Muhamed Husić.

Press konferenciji je prisustvovao i Mirza Laletović, menager kluba FK “Zanatlija” koji se također obratio novinarima.

– Želim vam se prvo zahvaliti što ste se odazvali našem pozivu da popratite ovaj za nas jako važan događaj. Na izlaganje kolege Husića dodao bih samo da smo u ovaj projekat ušli sa MSŠ “Hazim Šabanović” i kroz razgovore sa direktorom Zilićem dogovorili da teren koristimo zajedno sa školom po Ugovoru na deset godina nakon čega igralište prelazi u vlasništvo škole. Od momenta kada radovi budu završeni jasno smo Ugovorom precizirali kako i na koji način procentualno će igralište koristiti škola, a kako Akademija fudbala FK “Zanatlija”. Nije mi jasno zašto drugi, prije svega oni koji bi se trebali brinuti za sport u Visokom, nisu prepoznali naše iskrene i ničim uvjetovane namjere da Visoko dobije teren s umjetnom travom što ima svaki normalan grad u BiH, ali na svu sreću put nas je doveo do gospodina Zilića, pa kad već Općini nije u interesu sreća pa škola ne zavisi od Općine nego je direktno vezana za Kanton. Također, na kraju želim se u ime kluba zahvaliti na susretljivosti našoj ministrici za finansije Amri Babić koja nam je svesrdno ponudila i svoju pomoć u Kantonu.

Na kraju se prisutnima obratio i Alem Genjac, nogometaš NK “Bosna”, trener u Akademiji FK “Zanatlija” i redovni profesor tjelesnog odgoja u MSŠ “Hazim Šabanović” koji nije krio zadovoljstvo postignutim dogovorom i činjenicom da će teren s umjetnom travom dobro doći svima, kako mladim fudbalerima i polaznicima Akademije tako i redovnim učenicima srednjoškolskog centra kao i rekreativcima.

Da podsjetimo, ideja članova Uprave FK “Zanatlija” za postavljanjem umjetne trave stara je dvije godine, ali do njene ranije realizacije nije došlo jer nadležni u Općini, odnosno bivša Uprava NK “Bosna”, nisu imali razumijevanja i nisu prepoznali interes Visokog da Zanatlije ideju realizuju, kako su na početku zamislili, na pomoćnom terenu stadiona Luke. Nakon toga je uslijedilo jednogodišnje dopisivanje na relaciji FK “Zanatlija” – Služba za društvene djelatnosti, da bi na kraju na sreću svih učenika, roditelja djece i rekreativaca rješenje bilo pronađeno preko MSŠ “Hazim Šabanović” obzirom da škole i njihova imovina nisu pod ingerencijama Općinske vlasti nego su direktno vezane za Kanton. Možda je malo tužno i žalosno što sve prave ideje u Visokom moraju biti realizovane na sastancima izvan Visokog gdje očito nema sluha za bilo kakvim promjenama u pozitivnom smislu.

{joomplucat:146 limit=10|columns=4}

Proudly powered by WordPress