Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nezadovoljni mještani MZ Buci ukazuju na problem rekonstrukcije 500 metara ceste na relaciji Buci – Kralupi

Poštovana redakcijo,

Obraćam Vam se u ime 30-ak domaćinstava MZ Buci zbog aktueliziranja problema oko rekonstrukcije 500 metara ceste na relaciji Buci-Kralupi. Naime prije mjesec dana nadležni organi općine Visoko su uveli izvođača radova firmu “Krivaja Gradnja” Zavidovići u vlasništvu Mirsada Valjevca na radilište. Tom prilikom izvođač je na nekim dijelovima izvršio proširanje puta iskopao nekoliko rupa sa strane puta i digao stari asfalt, i to ne na kompletnom dijelu puta, jer je na jednom mjestu dignut asfalt i ostavljen sa jedne i druge strane na hrpama i sada na tom dijelu jako teško može da prođe kamion ili autobus. Poslije toga izvođač je povukao radnike i radne mašine sa radilišta i već 25 dana ne dolaze da nastave sa izvođenjem radova (vjerovatno imaju neki drugi posao, a pošto su ovaj dobili na tenderu, može da čeka).

Glavni i najveći razlog zbog kojeg Vam pišemo jeste što u tom dijelu puta gdje se izvode radovi diže ogromna prašina da je sve oko toga uništeno: kuće usjevi, avlije, bašte, voćke…  Sve je apsolutno u prašini i sve je uništeno, dijeca i stariji imaju problema sa disanjem, kašljem, a bolesni da i ne govorimo. Zato ovom prilikom Vas molimo da dođete i da posjetite ovu MZ i da se uvjerite u sve ovo i da na neki naćin probijete medijsku blokadu jer smo pozivali RTV Visoko da dođu na lice mjesta i oni su nam odgovorili da ne smiju od “načelnika”.

Napominjem da su oko 25 građana ove mjesne zajednice u četvrtak 14.07.2011. godine došli pred općinu da ukažu na ovaj problem, načelnik ih nije primio, već je poslao izaslanika za MZ koji je pričao nebuloze o tome kako nam je u ratu bilo teže. Poslije tog sastanka predstavnici Općine Visoko su dali obečanje da će biti nastavljeni radovi u roku 24 sata, međutim i od toga ništa, jer je izvođač izvukao jedni staru mašinu na radilište (vjerovatno im je negdje smetala) da bi nam zamazali oči, a do dan danas 17.07.2011. godine, ništa nije pokrenuto. Sve to uopće nije bilo medijski propračeno od strane RTV Visoko. U nadi da če te ovaj naš problem aktuelizirati unaprijed zahvaljujemo.

Mještani MZ Buci

(Reagovanje poslano sa adrese <emirdzafic@yahoo.com>)

Proudly powered by WordPress