Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vijećnicima i dalje ostaju dvije dnevnice

Ukupno 13 vijećnika Općinskog vijeća Visoko potpisali su zahtjev kojim se od Službe vijeća traži zakazivanje sjednica ovog zakonodavnog tijela i komisija u terminima nakon radnog vremena ili neradnim danima – subotom i nedjeljom. Većina vijećnika OV Visoko mišljenja je kako je nekorektno da mnogi uzimaju dnevnice po dva osnova ( radno vrijeme i sjednica) te su tim povodom uputili zahtjev za izmjenom termina održavanja sjednica.

Međutim, njihova inicijativa  nije prihvaćena. U odgovoru na zahtjev o promjeni termina održavanja sjednica nema obrazloženja, već je navedeno „da se nastavi sa ustaljenom praksom da se sjednice Općinskog vijeća zakazuju radnim danom u terminu od 14.00 sati i subotom od 10.00 sati ako su u pitanju složenije tematske sjednice“.

Zašto Kolegij OV zahtjev većine  koji čine zakonodavno tijelo općine Visoko nije prihvatio niti dao obrazloženje ostaje nepoznanica. Kako ističe jedan od vijećnika – potpisnik zahtjeva za izmjenu termina, neshvatljiva je ovakva reakcija Kolegija OV kojim se ne uzima za ozbiljno  mišljenje većine, a uz to se ne daje nikakvo obrazloženje.

Među vijećnicima potpisnicima zahtjeva za izmjenu termina su: Dinka Omanović, Halim Dervišević, Halim Pihljak, Predsrag Mitrović, Mirnes Fatić, Mufid Bečarević, Jasmin Dlakić, Eldin Ohran, Mirza Ganić, Husnija Merdić, Hindija Mirzet, Sabahudin Čehajić i Dženan Bečar.

Proudly powered by WordPress