Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Munib Alibegović zajedno sa saradnicima u proizvodnim pogonima Preventa u Visokom

{jcomments off}Načelnik općine Visoko Munib Alibegović, zajedno sa svojim saradnicima Emirom Bukurevićem i Emirom Fejzovićem, danas je posjetio proizvodne pogone Preventa u Visokom. Tom prilikom načelnik se upoznao s radovima na Preventovom projektu unapređenja tretmana otpadnih voda.

Načelnik općine Visoko istakao je svoju podršku Preventu kao kompaniji koja doprinosi lokalnoj zajednici. Također je izrazio zadovoljstvo što Prevent ovom dinamikom završava projekat kojim će se smanjiti emisije neugodnih mirisa.

Načelnika Alibegovića i njegove saradnike su dočekali direktor Prevent BH Almir Jazvin, direktor Prevent Sarajeva Kenan Nalbantić  i direktor Prevent Leathera Kemal Hadžić.

Želeći na što transparentniji način prikazati napredak u realizaciji projekta unapređenja tretmana otpadnih voda, načelniku Visokog i njegovom timu prezentovan je status projekta.

Pri tome je istaknuto kako je projekat zasnovan na biološkom tretmanu, te da novo tehnološko rješenje ima dvije faze u smanjenju količine neugodnih mirisa.

 

Proudly powered by WordPress