Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Radio Federacije uživo iz Visokog

Radio Federacije koji svojim signalom pokriva cijelu teritoriju BiH danas je dio svog programa, tačnije emisiju “Koktel”, realizovao iz našeg grada. Urednica emisije Ljilja Simić sa svojim gostima Visočanima iz raznih sfera života razgovarala je u terminu od 13.00-16.00 sati, a njen kolega Edvin Kanka Ćudić u isto vrijeme je snimao sagovornike za polusatnu emisiju o gradu Visoko.

Naša redakcija na neki način bila je domaćin kolegama iz Sarajeva. Alma Beganović, urednica našeg sajta, koja radi i kao dopisnik Federalnog Radija, ovoga puta u ulozi producenta obezbijedila je sagovornike kolegici Simić pa su tako danas slušaoci Federalnog Radija iz Visokog mogli slušati kratke razgovore s načelnikom Općine Visoko Munibom Alibegovićem, zatim njegovim pomoćnicima Nidžarom Hadžiomerović, Zekijom Omerbegović i Fehimom Memićem, o svojim aktivnostima govorili su i predstavnici Udruženja građana “Damar Omladine”, o pozorišnoj umjetnosti pričao je Jesenko Muzaferija, o visočkom Muzeju i arheološkim nalazištima objašnjavao je Senad Hodović, priliku da se predstavi dobila je i naša mlada književnica Mirnesa Begović, čudo iz Visoko zvano FK “Zanatlija” klub koji se takmiči u zadnjoj općinskoj ligi, a koji je prikupio cca 50.000 KM i gradu poklonio moderan teren sa plastičnom travom predstavio je Muhamed Husić, novinar RTV Visoko Alen Jazić je za Radio Federacije BiH iznio sliku visočkog sporta, kako sadašnjeg tako i onog u zadnjih 100 godina o čemu je i pisao u vrijednoj brošuri napisanoj povodom 100 godina sporta u Visokom, radijski prostor je dobio i profesor Fuad Šečerović kojem eter u Visokom na drugim medijima i nije baš dostupan, o svojim aktivnostima govorili su i članovi Udruženja građana “Eko Viking”, Turističku zajednicu Visoko i njenu ponudu je predstavila Mersiha Čabaravdić, dok je aktivnosti Franjevačkog samostana i tamošnje Gimnazije predstavio fra Ivan Nuić.

“Reporterska ekipa Radija Federacije BiH danas boravi u Visokom. Razlog naše posjete i boravka ovdje jeste realizacija ljetne emisije “Koktel” koji svakog petka realiziramo iz različitih gradova u BiH. Za slušatelje Radija Federacije šaljemo one lijepe ljetne razglednice koje imaju za cilj da pokažu kako postoji jako puno dobrih i kvalitetnih ljudi koji u gradovima BiH rade sve pa čak i nemoguće – da te gradove povežu sa pravim evropskim standardima i naprave mjestom ugodnog življenja, ali  i mjestom u koje vrijedi doći kao turista i kao posjetilac. U Visokom sa dobrim domaćinima i u sjeni visočkih piramida – centru nekadašnjih bosanskih kraljeva, ispričali smo jednu uspješnu priču upravo pred rođendan općine, 29.august i bajramske svečanosti – pa mi se čini da nema boljeg vremena nego upravo u narednim danima posjetiti Visoko, grad među dvije rijeke, među ljude otvorena srca i osjetiti dah historije i novih vremena“ – izjavila je za Visoko.co.ba Ljilja Simić, voditeljica ljetnog Koktela Radija Federacije.

Kolegama sa Federalnog Radija zahvaljujemo što su omogućili da se radijskim eterom priča o Visokom čuje u cijeloj Bosni i Hercegovini, a svim sagovornicima koji su se rado odazvali na naše pozive da danas dođu u pokretni živi studio Radija Federacije smješten u ljetnoj bašti diskoteke “Puls” bez obzira na visoke temperature, i ovim putem zahvaljujemo. Slijedi posebna foto priča o današnjih 180 minuta Visokog u najslušanijoj emisiji “Koktel” Radija Federacije.

{joomplucat:219 limit=33|columns=4}

{joomplucat:220 limit=40|columns=4}

{joomplucat:221 limit=22|columns=4}

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress