Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Najrudin Zilić, Salmir Kaplan, Almir Jazvin i Slobodan Kokoruš zvanično presjecanjem vrpce Visokom poklonili sportski teren sa plastičnom podlogom

Samo rijetke situacije i događaji u Visokom mogu na jednom mjestu okupiti toliko različitosti u jednom trenutku na istoj lokaciji. Ta lokacija je danas bila iza MSŠ “Hazim Šabanović” na kojoj su FK “Zanatlija” i pomenuta škola na čelu sa Najrudinom Zilićem u interesu općeg dobra Visokom poklonili investiciju vrijednu 48.250KM. Sport je danas uvezao različite političke opcije, rivalske sportske klubove, neistomišljenike unutar istih političkih partija, sportiste, javne društvene i kulturne radnike, funkcionere s najviših pozicija, značajnije privrednike, medije …. Teško da će u dogledno vrijeme bilo kome u Visokom uspjeti da napravi nešto slično. Nižerazredni klub koji se takmiči u zadnjoj Općinskoj nogometnoj ligi Visoko iz koje se nema gdje ispasti, ali klub koji čine veliki ljudi, na jednom mjestu je kao svoje simpatizere i prijatelje uspio okupiti dva federalna ministra (Salmir Kaplan, Damir Mašić), ministricu za finansije ZDK Amru Babić, zastupnika u Parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića, načelnika općine Kakanj Mensura Jašarspahića, poslanika u Federalnom parlamentu Jasminu Zubić, skupštinskog zastupnika u ZDK dr.Senada Karavdića, nekadašnjeg predsjednika Liberalne stranke Rasima Kadića, predsjednika OO SDP-a Faruka Salčinovića, predsjednika OO SDA Visoko Ahmeta Kurspahića itd.

Zanatlijama su čast ukazali i svojim dolaskom uveličali otvorenje sportskog terena bivši reprezentativci BiH Vlatko Glavaš i Vedin Musić, zajedno s njima je bio naš najpoznatiji sportski novinar Sinan Sinanović, a društvo su im pravili domaći visočki sportisti koji su već ušli za života u istoriju visočkog sporta: Esmir Džafić, Mirsad Džafić, Faruk Ihtijarević, Ivo Ištuk. Ogroman broj privrednika najznačajnijih i reprezentativnih visočkih firmi bio je prisutan na današnjem visočkom nesvakidašnjem druženju sportista, političara, privrednika i sponzora FK “Zanatlija”.

– Danas vam želimo pokazati kako su i naizgled nemoguće stvari u praksi zaista izvodive – samo je potrebno imati dobar projekat koji će većina prepoznati kao pravi put za ulaganje u budućnost. Otvaranje ovog terena dešava se prije planiranog roka i ne na mjestu koje je prvobitno planirano. Podsjećam vas da je želja Uprave Zanatlija bila ovaj teren postaviti na pomoćnom terenu stadiona Luke  zajedno sa NK “Bosna” i Općinom Visoko, ali do toga nije došlo zbog nedostatka razumijevanja. Zanatlije nisu odustale, pa je uz podršku direktora MSŠ “Hazim Šabanović”, Najrudina Zilića projekat zaživio i evo danas imamo moderno opremljeni plastični teren koji će koristiti učenici ove srednje škole, mlade i starije ekipe Zanatlije i rekreativci. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 48.250 KM, a putem medija objavljeni su tačni iznosi i troškovi koji su plaćeni ovim novcem – istakao je član UO FK “Zanatlija” Muhamed Hamo Husić.

Ovaj skup je bio prilika da se članovi Upravnog odbora zahvale onima koji su pomogli izgradnju i opremanje ovog sportskog terena.

Plavu vrpcu su presjekli direktor Preventa BH Almir Jazvin, federalni ministar za  kulturu i sport Selmir Kaplan, predsjednik FK “Zanatlija” Slobodan Bobo Kokoruš i direktor MSŠ  “Hazim Šabanović” Najrudin Zilić. Nakon ovog svečanog i zvaničnog dijela Slobodan Bobo Kokoruš je simbolično ključeve sportskog terena uručio Najrudinu Ziliću, direktoru MSŠ “Hazim Šabanović”.

Članovi UO FK “Zanatlija” su zatim redom svojim najznačajnijim sponzorima i pojedincima koji su pomogli izgradnju sportskog terena uručili umjetničke slike, djela visočkog akademskog slikara Alena Džinde. Direktor poslovnice Moje Banke Visoko Emir Bijedić je u ime kluba umjetničku sliku poklonio Almiru Jazvinu, direktoru Preventa BH, Mirza Husić je motiv Starog mosta i Mostara poklonio federalnom ministru za kulturu i sport Salmiru Kaplanu, Mirza Laletović se na ovaj način zahvalio Eminu Zukiću predstavniku VGT Osiguranja, ministrica za finansije u Vladi ZDK Amra Babić priznanje je dobila od Dženana Paola Tahmaza, dok je direktoru Vispaka Rusmiru Hrviću sliku s motivima Visokog uručio Adnan Jašo Jašarspahić.

Na kraju zvaničnog dijela svi prisutni su počašćeni slavljeničkom tortom, a nastavak druženja je upriličen u Ribarskom domu gdje su zvanice FK “Zanatlija” uz utakmicu Lige prvaka Barcelona – Milan nastavili ovo interesantno druženje kojem je prethodilo opće dobro nastalo komunikacijom i spregom sporta, politike, privrede i neviđenog entuzijazma.

Na kraju preostaje samo još jednom da zvanično i javno čestitamo članovima FK “Zanatlija” na svemu što su uradili i poželimo svim ostalim pozitivnim snagama Visokog da slijede ovaj primjer koji je pokazao i dokazao da ništa nije nemoguće.

 

 

 

 

 

 

 

Cijelu Galeriju slika sa otvorenja pogledajte OVDJE

{joomplucat:251 limit=40|columns=4}

Proudly powered by WordPress