Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

BiH može privući strane investitore

“Bosna i Hercegovina ima potencijal da privuče ozbiljne strane investitore”, rekao je predsjednik Uprave Prevent BH Almir Jazvin u intervjuu za TV1 snimljenom danas.

U ovom intervjuu, koji će u dijelovima biti prikazan večeras i u nedjelju na TV1, Jazvin ističe da Prevent svojim primjerom pokazuje da se isplati ulagati u ekonomiju BiH. „Statistički gledano, mi smo u vremenu recesije zapošljavali po tri osobe dnevno“, kaže direktor Preventa koji danas ima preko 4.300 zaposlenika koji rade u proizvodnim pogonima u Visokom, Zenici, Goraždu i Jelahu. Prevent je lider u oblasti automobilske industrije i vodeći je bh. izvoznik, a do kraja godine će pokrenuti novi proizvodni pogon u Goraždu te otvoriti dodatnih 600 radnih mjesta. “S ovim proširenjem ostajemo lideri u izvozu, te postajemo jedan od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini”, ističe Jazvin.

Prevent ne samo da ulaže u razvoj bh. ekonomije već i privlači potencijalne strane ulagače. Jazvin ističe primjer njemačke kompanije Veritas koja je spremna otvoriti više stotina radnih mjesta u Bosni i Hercegovini u narednih šest mjeseci. “Prevent grupacija već duže vrijeme surađuje s kompanijom Veritas koja se profilirala u oblasti fluida za potrebe automobilske industrije. Mi smo im predstavili potencijale i prednosti Bosne i Hercegovine, a oni su odlučili da investiraju svoj kapital i znanje”, kaže Jazvin.

Proudly powered by WordPress