Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Nove trenerke, sportske torbe i lopte za FK “Stari grad”

Nakon nedavnog posjeta Visokom i uručenja opreme za FK “Stari Grad”, Reuf Aždahić, Visočanin koji trenutno živi u Holandiji, ovaj put je obradovao još nekoliko sportskih kolektiva koji egzistiraju u Visokom, a danas je na stadionu u Luci prije meča FK Stari Grad protiv ekipe Kralupa, ponovo obradovao i ovaj mladi sportski kolektiv. Ovaj put u Visoko je doputovao sa prijateljem Ter Wal Stanleyem, Holanđaninom koji ima privatni biznis u Holandiji, a koji je zajedno sa Aždahićem odlučio pomoći visočke sportske klubove. Više od 20 trenerki marke “Hummel”, sportske torbe, te preko 70 nogometnih lopti poklon su ovog dvojca, kako za “Stari Grad” tako i za druge klubove i škole u Visokom. Ove sedmice realizirana je i akcija u kojoj su KK “Visoko”, te osnovne škole opremljeni kompletnom košarkaškom opremom i loptama, a dvije visočke osnovne škole su nakon dugo godina dobile nove koševe u svojim salama, dok su opremu dobile i dvije košarkaške škole koje egzistiraju u Visokom.

“Činim sve što mogu da pomognem našim mladim sportistima da imaju adekvatne uslove za bavljanje sportom. Pošto sam veliki zaljubljenik u košarku, a nekada sam se i sam bavio tim sportom, u Holandiji smo pokrenuli akciju prikupljanja opreme za košarkaške ekipe, a podršku nam je lično pružio predsjednik Košarkaške federacije Holandije, koja se uključila u ovaj projekat zajedno sa prvoligaškim klubovima u ovoj zemlji. Uspjeli smo donijeti u Visoko nekoliko garnitura košarkaških dresova i kompletne košarkaške opreme i lopti, te smo tu opremu uručili KK “Visoko”, zatim osnovnim školama i školama košarke. Već u narednom periodu pokušat ćemo da opremom obradujemo i košarkaški klub iz Breze, a kao navijač FK “Stari Grad” i ovaj put smo obradovali taj klub, trenerkama, sportskim torbama, te nogometnim loptama. Ovo nije kraj, i u narednom periodu zajedno sa prijateljem Stanleyem, te prijateljima iz Holandije nastavit ćemo pomagati naše sportske kolektive i naše mlade sportiste” – izjavio je ovom prilikom Reuf Aždahić.

Ono što je zanimljivost današnjeg susreta na stadionu u Luci jeste i debi prvog internacionalca u Općinskoj nogometnoj ligi, u ekipi FK “Stari Grad” danas je debitovao Holanđanin Ter Wal Stanley sa brojem 10 na leđima.

Ni domaćini nisu ostali dužni, pa su Aždahića i Stanley počastili poklonima, dresovima FK “Stari Grad” sa njihovim imenima na leđima. U ime Starog Grada poklon je Reufu Aždahiću uručio sekretar i blagajnik kluba Namik Muratović, te se ovom prilikom i zahvalio na velikim donacijama koje je ovaj Visočanin do sada podario ovom najmlađem klubu na visočkoj općini.

{joomplucat:258 limit=40|columns=4}

Proudly powered by WordPress