Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ravnanje i nasipanje terena oko stadiona “Kemal Uzunalić Švabo”

Proteklih dana je bilo dosta aktivno u MZ Gračanici, a prije svega na stadionu koji se odnedavno zove “Kemal Uzunalić Švabo”. Istina, nije ovo prvi put da neko u Gračanici ima dobrih ideja, no razlika je sada što se sve nije zadržalo na idejama nego se odmah krenulo u realizaciju zamišljenog. Tako se krenulo u prvu fazu rekonstrukcije stadiona i terena oko njega. Prvi radovi su bili ravnanje terena i nasipanje dijela terena do rijeke, čime je dobijena prava slika parcele s kojom klub raspolaže. U narednim danima će se pristupiti izradi projekta koji bi trebao donijeti pravi raspored novog stadiona (klupe za rezervne igrače, svlačionice, klupske prostorije, mali teren, tribine, staza za trčanje, igralište za djecu…)

Uporedo sa ovim radovima ljudi uključeni u rad kluba rade i na reorganizaciji samog fudbalskog kluba. Malo po malo u klub dolaze i neka nova igračka imena. Ova smjena generacija na sportskom planu za sada i ne ide baš dobro, ali u ovom trenutku stav svih uključenih je da su sportski rezultati u drugom planu, te da sve snage treba angažovati da se čim prije riješi zacrtana infrastruktura.

Na kraju, moramo pohvaliti i sve Gračanlije koji su skoro svi do jednoga dali podršku svemu ovome i samom klubu. U narednom periodu očekuje se još više entuzijasta koji bi se priključili i pomogli da klub ostvari zajedničke ciljeve i dobro svih iz ove mjesne zajednice. Zainteresovani će imati priliku već u utorak kada se planira novi sastanak Upravnog odbora i Skupštine FK Gračanica. Sastanak će biti održan u Domu u Gračanici sa početkom u 20 sati.

Proudly powered by WordPress