Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fikret Plevljak sutra u posjeti vjerskim institucijama na području Općine Visoko

– Fikret Plevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona posjetit će obazovne i vjerske institucije na području Općine Visoko u petak, 23. septembra 2011. godine. Planirana je posjeta crkvi Svetog Prokopija i Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, nakon čega će premijer prisustvovati svečanom otvorenju lokalnog puta u Velikom Čajnu, te posjetiti Medresu „Osman-ef. Redžović“, najavljeno je iz kabineta premijera ZDK.

Tokom ljetnog raspusta završena je rekonstrukcija dijela javne saobraćajnice u Velikom Čajnu, MZ Gračanica. Projekt rekonstrukcije puta finansiran je sredstvima iz kapitalnih ulaganja ZDK za 2010. godinu, a realiziran putem Općine Visoko. Radove je izvodila visočka firma „Mušinbegović“ d.o.o.
S obzirom da se radi o saobraćajnici koja vodi pored Medrese, realizacija ovog projekta je od velikog značaja, kako za lokalnu zajednicu, tako i za oko 250 učenika Medrese koji svakodnevno njome prolaze na putu od đačkog doma do učionica i džamije. Prije nekoliko dana izvršeno je postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na novom putu, čime su njegov izgled i funkcionalnost upotpunjeni.
Želeći izraziti radost radi uspješne realizacije projekta, Općina Visoko, MZ Gračanica i Medresa “Osman-ef. Redžović” organiziraju svečano otvorenje navedenog puta.
Svečanost će se održati na početku novog puta (raskrsnica kod nove medresanske džamije), u petak, 23. septembra 2011. godine, sa početkom u 14 sati.
Protokolom je predviđeno obraćanje premijera ZDK gosp. Fikreta Plevljaka, Raifa Seferovića, kantonalnog ministra prostornog uređenja, saobraćaja i komunikacija, dr. Senada Karavdića, poslanika u Skupštini ZDK, općinskog načelnika gosp. Muniba Alibegovića, te direktora Medrese i predstavnika lokalne zajednice, a svečanost će uljepšati i hor Medrese izvođenjem ilahija i sevdalinki. Nakon programa gosti će obići kompleks Medrese „Osman-ef. Redžović“.
Svoj dolazak na ovu svečanost premijer će iskoristiti za obilazak još nekih vjerskih i obrazovnih institucija na području Općine. Iz premijerovog kabineta za isti dan najavljene su posjete crkvi Svetog Prokopija u 11 sati, te Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom u 12 sati.

Proudly powered by WordPress