Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Šareni karavan” u organizaciji mladih SBB-a i Konjičkog kluba Visoko

U subotu, 01.10.2011.godine, Konjički klub „Visoko“ je, u saradnji s Forumom mladih SBBBIH Visoko, organizovao dvosatno druženje s mališanima Osnovnih škola “Kulin ban” i “Safvet-beg Bašagić” u staroj kasarni Ahmet Fetahagić, pod simboličnim nazivom „Šareni karavan“. Mjesto okupljanja bio je Gradski park odakle je vesela povorka krenula ka oazi mira, tišine i relaksacije. Dvosatni program sastojao se od upoznavanja mališana s konjima te načinima ophođenja i održavanja, zatim malog treninga karatea, takmičenja u crtanju te niza drugih zabavnih sadržaja.

Cilj projekta bio je, zapravo, upoznavanje učenika prvih i trećih razreda sa ovim divnim sportom i plemenitim životinjama, edukacija o istim kroz zabavne sadržaje, i druženje partnera u ovom projektu, FM SBBBIH Visoko,  s visočkim osnovnoškolcima.

Učitelji, odgajatelji, rukovodstvo škola i, što je najvažnije, naši mališani pokazali su veliko zadovoljstvo i oduševljenje ovim poduhvatom Konjičkog kluba „Visoko“ i Forumom mladih SBBBIH Visoko, i na najbolji način iskoristili, možda i posljednje, tople dane ove godine.

 

 

 

Konjički klub „Visoko“

FM SBBBIH Visoko

Proudly powered by WordPress