Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Nismo zadovoljni proteklom godinom”

Premijer Zeničko dobojskog-kantona /ZDK/ Fikret Plevljak izjavio je danas kako očekuje podršku javnosti i građana u nastojanju da se zaustavi propadanje ove zemlje koja je dovedena na rub propasti, jer, kako je kazao, niti u jednoj oblasti stanje nije uredno.

Premijer Plevljak govorio je na pres konferenciji kantonalne i općinske organizacije SDP-a u Zenici na temu „Godina dana nakon održanih Općih izbora, sa posebnim akcentom na implementaciju izbornih rezultata“, istakavši da nije zadovoljan proteklom godinom dana „u kojoj slušamo prazne političke priče a građani su u pozadini svih zbivanja“.

– Glavni razlog teškog stanja je pogrešna formula u formiranju vlasti, aktuelna posljednjih 15 godina, ukazao je Plevljak.

– SDP kao pobjednička stranka Općih izbora nije spremna ni na kakve kompromise koji će smanjiti kapacitet BiH, rekao je Mešić, naglasivši da su glavni prioriteti SDP-a očuvanje finansijske stabilnosti, očuvanje Penziono-invalidskog fonda i očuvanje postojećeg broja zaposlenih uz barem minimalan pomak u otvaranju novih radnih mjesta.

Na pres konferenciji je ukazano da bi udovoljenje zahtjevima Sindikata policije ovog kantona koji traži donošenje i primjenu Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika značilo nove zahtjeve i ostalih budžetskih korisnika a time i kolaps budžeta.

(RTV Zenica)

Proudly powered by WordPress